Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Predavanje Andreja Štremflja

PD Fram vabi na predavanje Andreja Štremflja o njegovi poti do zlatega cepina, ki bo v ponedeljek, 21. januarja, ob 18. uri v kinodvorani gradu Rače.

Andrej se je rodil leta 1956 v Kranju, kjer živi z ženo Marijo, s katero imata tri otroke. Zaposlen je v Šolskem centru Škofja Loka kot učitelj športne vzgoje. Že kot osnovnošolec je skupaj z bratom Markom pogosto hodil v gore.
Leta 1972 se je začel ukvarjati z alpinizmom in postal član AO Kranj. Leta 1977 je priplezal na svoj prvi osemtisočak Gašerbrum I. Dve leti kasneje sta z Nejcem Zaplotnikom uspešno zaključila delo velike jugoslovanske odprave in kot prva Slovenca stopila na najvišji vrh sveta, Everest. Oba vzpona sta potekala po prvenstvenih smereh (Z greben). Kasneje je bil še na šestih osemtisočakih. Na Everestu je bil dvakrat – drugič skupaj z Marijo leta 1990 kot prvi zakonski par. 
Samo pol leta zatem sta z Markom Prezljem preplezala novo smer v alpskem slogu na Južni vrh Kangčendzenge, za kar sta prejela prestižno mednarodno alpinistično nagrado zlati cepin.
Svoj drugi zlati cepin pa je Andrej prejel lani za življenjsko delo na področju alpinizma. V predavanju bo predstavil svojo življenjsko zgodbo, ki ni samo alpinizem. Poleg plezanja mu veliko pomeni družina, vse vzpone pa je opravil poleg redne službe.

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27639

Informacije

Informacije