Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Bilten URSZR – 12.01.19

12.01.2019

Uporabljane oznake: Bilten | GRS | vreme | plaz | RAZ |sneg


URSZR: obvestila (nesreče prejšnjega dne ...)
URSZR: opozorila (predviden razvoj vremena ...)

www.Meteo.si <|> www.arso.gov.si

Podrobnejša vremenska napoved
► posebej za gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Snežne razmere

• Meteoalarm.eu: vremenska opozorila 
Vreme-on.net
Vreme.net  [vreme.zurnal24.si]

s Kredarice

GRZS: povzetek Biltena URSZR

sobota, 12. januar 2019, ob 10:38, Franci Savenc, ogledov: 467

GRS Tolmin pomagala pri reševanju v strmi grapi
Predviden razvoj vremena

Ob 13.50 se je nad naseljem Rut, občina Tolmin, poškodoval gozdni delavec pri sečnji dreves pri gradnji gozdne vlake, v strmi in težko prehodni grapi. Reševalci postaje GRS Tolmin, gasilci PGD Rut-Grant in člani Skupine za Prvo pomoč Podbrdo so mu nudili prvo pomoč in ga imobilizirali. S pomočjo vrvne tehnike so ga dvignili iz strme grape in prenesli do reševalnega vozila. Dokončno so ga oskrbeli reševalci NMP ZD Tolmin in ga pripravili za helikopterski prevoz. Z vitlom so ga dvignili v helikopter Slovenske vojske in ga v spremstvu Helikopterske enote nujne medicinske pomoči Brnik prepeljali v UKC Ljubljana.

Predviden razvoj vremena

V soboto bo sprva zmerno do pretežno oblačno. Čez dan se bo oblačnost tanjšala, manj jo bo v zahodni Sloveniji. Ponoči se bo od severozahoda pooblačilo, proti jutru pa spet jasnilo. Po nekaterih kotlinah bo nastala megla.

V nedeljo bo dopoldne delno jasno, ponekod bo sprva še megla. Popoldne se bo spet pooblačilo. Ponekod bo zapihal jugozahodni veter.

V noči na ponedeljek in v ponedeljek zjutraj bodo prehodno manjše krajevne padavine, deloma plohe, po nižinah večinoma dež. Možna bo poledica. Čez dan bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo, nastala bo še kakšna manjša ploha. Zapihal bo severni do severozahodni veter.

V torek bo precej jasno in ponekod še vetrovno.

 

 

Oznake: GRS
eXTReMe Tracker