Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Bilten URSZR – 09.01.19

09.01.2019

Uporabljane oznake: Bilten | GRS | vreme | plaz | RAZ |sneg


URSZR: obvestila (nesreče prejšnjega dne ...)
URSZR: opozorila (predviden razvoj vremena ...)

www.Meteo.si <|> www.arso.gov.si

Podrobnejša vremenska napoved
► posebej za gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Snežne razmere

• Meteoalarm.eu: vremenska opozorila 
Vreme-on.net
Vreme.net  [vreme.zurnal24.si]

s Kredarice

GRZS: povzetek Biltena URSZR

sreda, 9. januar 2019, ob 12:19, Franci Savenc, ogledov: 172

Predviden razvoj vremena – Razmere v gorah

V sredo bo spremenljivo do pretežno oblačno, nastane lahko kakšna kratkotrajna snežna ploha. Po nižinah v notranjosti se bo del dneva zadrževala megla.

V četrtek se bo v zahodni Sloveniji delno zjasnilo, drugod bo še zmerno do pretežno oblačno. Na vzhodu bo ponekod občasno rahlo snežilo. Na Primorskem bo zapihala šibka burja, ponekod v notranjosti pa severni veter.

V petek bo suho vreme, največ sonca bo na Primorskem in v gorah.

V soboto bo sprva pretežno oblačno, čez dan se bo delno razjasnilo.

Razmere v gorah

Po podatkih Urada za meteorologijo in hidrologijo, Agencije RS za okolje, je nevarnost snežnih plazov MAJHNA, 1. stopnje. Snežna odeja je stabilna. Malo verjetno je, da bi se lahko kakšen zamet splazil zaradi obremenitve.

Nadaljuje se v glavnem suho in vetrovno vreme. Sneg je večinoma prekrit s skorjo, marsikje tudi trd in poledenel. Le v zatišnih, severnih legah visokogorja Julijskih Alp je ponekod lahko mehak.

Suho bo, do petka se bo postopno še nekoliko ohladilo. Danes je ničla na nadmorski višini okoli 1000 metrov, ponekod tudi višje, a se bo čez dan že nekoliko ohladilo in od večera dalje bo temperatura v hribih in gorah ves čas pod ničlo. Pihal bo zmeren severozahodnik, v četrtek pa severni do severovzhodni veter, ki se bo nekoliko okrepil.

Stanje snežne odeje se ne bo kaj dosti spreminjalo. Snežna odeja bo ostala stabilna, pomrznjena in marsikje trda in poledenela, zato je nevarnost zdrsov. Nevarnost snežnih plazov bo MAJHNA, 1. stopnje.

 

eXTReMe Tracker