Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Oživljali so ga dve uri

Slovenske novice, 07.01.2019 10:49
ZAUCHENSEE
Tragedija Slovenca (35) v Avstriji, obtičal v meter globokem snegu in umrl

V Avstriji je ponekod zapadlo že več kot dva metra snega.
FOTO: Reuters

sreda, 9. januar 2019, ob 05:27, Uredništvo G-L, ogledov: 1023

Slovenske novice: Tragedija Slovenca (35) v Avstriji, obtičal v meter globokem snegu in umrl

SALZBURG – V avstrijskem smučarskem središču Zauchensee se je v nedeljo smrtno ponesrečil slovenski smučar (35), ki je padel med smučanjem na delu proge, namenjenem smučanju po celcu, ter obtičal v več kot meter globokem snegu. Reševalci so ga izkopali iz snega, a jim ga ni uspelo oživiti.

Ko smučar ni prispel na dogovorjeno mesto ob žičnici, so ga prijatelji začeli iskati. Najprej so sami presmučali del proge, po kateri je smučal Slovenec, in ugotovili, da je popolnoma zasut. Nato so obvestili reševalce.

»Trije reševalci so na kraj nesreče prispeli v petih minutah. Smučar je bil povsem zasut s snegom,« je za agencijo APA povedal vodja gorskih reševalcev v Altenmarktu Thomas Gotthardt. Reševalci so ponesrečenca takoj začeli oživljati, tudi z defibrilatorjem. Kasneje so se pridružili še štirje reševalci, zatem pa so smučarja prepeljali v bližnjo kočo. Po navedbah reševalcev so ga oživljali dve uri, nato pa so potrdili njegovo smrt.

Umrla nemška smučarja in švicarski deskar

V pokrajini Predarlska na zahodu Avstrije sta prav tako v nedeljo kljub opozorilom dva nemška smučarja zapustila urejene proge in umrla, ko ju je zasul plaz. Reševalci so ju izkopali, a ju niso mogli oživiti. Še en smrtni primer pa so obravnavali, ko je švicarski deskar zletel s steze in se z glavo zabil v sneg.

Zaradi novozapadlega snega – od sobota ga je zapadlo še pol metra – je bilo okoli 12 tisoč turistov ujetih na smučišču Saalbach-Hinterglemm vse do nedelje, ko so strokovnjaki z nadzorovano eksplozijo sprožili plaz in osvobodili mesto.

eXTReMe Tracker