Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 29.12.18

GRS Kamnik pomagala pohodnici
Predviden razvoj vremena – Razmere v gorah

Ob 17.36 si je pri sestopu iz Sv. Primoža nad Kamnikom, občina Kamnik, pohodnica poškodovala nogo nad gležnjem. Reševalci GRS Kamnik so pohodnico oskrbeli in prepeljali v nadaljnjo oskrbo v ZD Kamnik.

Predviden razvoj vremena

V soboto bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo, po nekaterih nižinah in ob morju bo sprva lahko megleno.
V nedeljo bo zmerno, predvsem na vzhodu občasno pretežno oblačno. Po nekaterih nižinah bo zjutraj megla. Na severovzhodu bodo občasno možne rahle padavine. Popoldne bo zapihal severni veter.
V ponedeljek kaže na zmerno oblačno in večinoma suho vreme. Še bo pihal veter severnih smeri, na Primorskem šibka burja.
V torek kaže na večinoma sončno vreme, zjutraj bo ponekod po nižinah nekaj megle.

Razmere v gorah

Po podatkih Urada za meteorološko napoved Agencije RS za okolje je v gorah nevarnost snežnih plazov MAJHNA, 1. stopnje. Snežna odeja je stabilna. Malo verjetno je, da bi se lahko kakšen zamet splazil zaradi obremenitve. V gorah se nadaljuje suho vreme. Zaradi večkratnih otoplitev in ohladitev je sneg stabilen, marsikje tudi trd in poledenel. Večinoma pa je pokrit s skorjo, le v zatišnih, severnih legah visokogorja Julijskih Alp je ponekod še mehak.

Suho vreme se še ne bo končalo. V soboto je izrazit temperaturni obrat, ničla je na nadmorski višini okoli 2100 metrov. Čez dan se bo že nekoliko ohladilo. V naslednjih dneh bo hladneje, ničla se bo v nedeljo spustila pod 1300 metrov, v nedeljo pa na okoli 1000 metrov nad morjem. V soboto in nedeljo bo v visokogorju pihal šibak do zmeren severni veter, ki se bo v nedeljo popoldne okrepil in bo nato tudi v ponedeljek precej močan. Predvsem v nedeljo bo občasno pretežno oblačno, nekaterih vrhovi bodo lahko občasno tudi v oblakih.

Stanje snežne odeje se ne bo kaj dosti spreminjalo, tudi močan severni veter ne bo imel dosti vpliva. Snežna odeja bo ostala stabilna, pomrznjena in marsikje trda in poledenela, zato je nevarnost zdrsov. Nevarnost snežnih plazov bo MAJHNA, 1. Stopnje.

 

29.12.2018

Uporabljane oznake: Bilten | GRS | vreme | plaz | RAZ |sneg


URSZR: obvestila (nesreče prejšnjega dne ...)
URSZR: opozorila (predviden razvoj vremena ...)

www.Meteo.si <|> www.arso.gov.si

Podrobnejša vremenska napoved
► posebej za gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Snežne razmere

• Meteoalarm.eu: vremenska opozorila 
Vreme-on.net
Vreme.net  [vreme.zurnal24.si]

s Kredarice

GRZS: povzetek Biltena URSZR

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27637

Informacije

Informacije