Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 24.12.18

GRS Mojstrana pomagala pohodnici, ki je zdrsnila ...
Predviden razvoj vremena – Razmere v gorah

Ob 10.26 je pod Snežno konto, občina Gorje, zdrsnila pohodnica in si pri tem poškodovala glavo. Na kraju dogodka so ji ostali pohodniki nudili prvo pomoč do prihoda reševalne ekipe. Reševalci GRS Mojstrana in policist gorske enote so poškodovanko v sodelovanju z ekipo HNMP na kraju oskrbeli ter jo s helikopterjem Slovenske vojske prepeljali v SB Jesenice.

Predviden razvoj vremena

V ponedeljek zjutraj in dopoldne bo pretežno oblačno, pojavljale se bodo kratkotrajne krajevne padavine. Ponekod bo še pihal jugozahodni veter. Popoldne se bo od severa jasnilo, zapihal bo severni do severozahodni veter, zvečer na Primorskem šibka burja.
V torek bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo.
V sredo in v četrtek bo precej jasno. Zjutraj bo ponekod po nižinah megla, na Primorskem pa se občasno lahko pojavi nizka oblačnost.

Razmere v gorah

Po podatkih Urada za meteorološko prognozo Agencije RS za okolje je nevarnost snežnih plazov MAJHNA, 1. stopnje. Snežna odeja je stabilna. Malo verjetno je, da bi se lahko kakšen zamet splazil zaradi obremenitve. Nadaljuje se suho vreme. Ob otoplitvi se je sneg predvsem v sredogorju nekoliko ojužil in sesedel, nekaj ga je nižje tudi skopnelo. Snežna odeja je večinoma skorjasta, skorja je nastala zaradi vetra in regelacije. Le v zatišnih legah visokogorja je ponekod sneg še mehak. Na vetru izpostavljenih legah je sneg močno spihan, ponekod pa tudi trd.

V ponedeljek se bo razjasnilo, zapihal bo okrepljen severnik. Ohladilo se bo. V naslednjih dneh bo suho vreme. V visokogorju bo v torek pihal zmeren, občasno tudi močan severni veter, ki bo v sredo oslabel. V sredo bo v višinah začel dotekati toplejši zrak, v območju visokega zračnega tlaka bo nastajal temperaturni obrat. Večjih sprememb nato do sobote ne bo.

Stanje snežne odeje se ne bo kaj dosti spreminjalo. Nevarnost snežnih plazov bo MAJHNA, 1. stopnje.

 

24.12.2018

Uporabljane oznake: Bilten | GRS | vreme | plaz | RAZ |sneg


URSZR: obvestila (nesreče prejšnjega dne ...)
URSZR: opozorila (predviden razvoj vremena ...)

www.Meteo.si <|> www.arso.gov.si

Podrobnejša vremenska napoved
► posebej za gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Snežne razmere

• Meteoalarm.eu: vremenska opozorila 
Vreme-on.net
Vreme.net  [vreme.zurnal24.si]

s Kredarice

GRZS: povzetek Biltena URSZR

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27538

Informacije

Informacije