Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Tržačana zdrsela v grapo

Primorski dnevnik: Konec večdnevne reševalne akcije na območju Višarskih glav

KANALSKA DOLINA
Konec večdnevne reševalne akcije na območju Višarskih glav

Žalostno odkritje: Tržačana
zdrsela v grapo in umrla

Na koncu so ju našli mrtva. Obsežna reševalna akcija pod Višarskimi glavami oziroma Lovci se je zaključila včeraj popoldne z žalostno novico, ki je vse svojce, prijatelje in sodelavce potrla. 41-letni Massimo Grassi in 35-letna Jennifer Bubic - Tržačana, zaposlena v podjetju Flex - sta verjetno umrla že v torek, ko sta se v zimskih razmerah odpravila na izlet v gore. Zdrsela sta v grapo ob stezi med Prašnikovim sedlom in Višarsko planino, po vsej verjetnosti sta bila na mestu mrtva. V sredo ju ni bilo v službi, v četrtek je stekla akcija, v katero se je vključilo več deset gorskih reševalcev, gasilcev, pripadnikov finančne straže ter deželne gozdne straže in karabinjerjev.

Včeraj, ko so dvojico pogrešali že tri noči, se je iskanje po nočni prekinitvi (v četrtek so zadnji reševalci v temi in mrazu vztrajali do 21. ure) spet začelo ob 7. uri zjutraj, na delu je bilo devet ekip. Po desetih urah neprekinjenega dela v snegu in ledenem vetru - tudi z izurjenimi psi - je bilo vsega konec. Dopoldne helikopter ni letel zaradi megle, okrog 15. ure, pa so reševalci prav s helikopterja zagledali predmet modre barve v luži v strmi strugi Prašnikovega potoka, ki se z istoimenskega sedla spušča v dolino Mrzle vode. Po podatkih gorske reševalne službe je ležal na višini 1125 metrov. Šlo je za krplje. Helikopter se je spet vrnil na isto mesto in z lebdenjem omogočil reševalcem, da so pod krplji opazili še jopo in obrise človeške podobe, delno prekrite s snegom.

S helikopterja so eno od ekip na tleh vodili do točke pri dnu grabna, ki je bila s pobočja skoraj nevidna. Glede na zbrane informacije, vse kaže, da sta Grassi in Bubičeva hodila od Prašnikovega sedla (1491 metrov) proti Višarski planini, a sta zavila v graben in zatem oba zdrsela skoraj do dna. Obležala sta na tleh, včeraj ju je začel prekrivati sveže zapadli sneg. Svoj doprinos sta dala tudi psička, ki sta dvojico spremljala na pohodu. Eden od dveh je v teh dneh vztrajno lajal prav nad prepadom.

Posmrtne ostanke so reševalci s helikopterjem odpeljali v dolino in nato na Trbiž. Sledil bo prevoz v Trst, kjer se bodo svojci poslovili od prerano umrle dvojice.

Obračun tega tedna je v Kanalski dolini res tragičen. Gorski reševalci so v ponedeljek nad Rabljem našli mrtvega 44-letnega Luco Vandija, ki je prav tako zdrsel v grapo, in sicer med vzponom proti Vraški škrbini. (af)

Primorski dnevnik, 15.12.2018
Žalostno odkritje: Tržačana zdrsela v grapo in umrla

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27671

Informacije

Informacije