Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 18.12.18

GRS v iskanju pogrešane osebe
Predviden razvoj vremena – Razmere v gorah

Ob 14.14 je policija zaprosila za pomoč pri iskanju pogrešane osebe na območju Kovorja, občina Tržič. Gasilci PGD Kovor, vodniki reševalnih psov SIP in ZRPS so sodelovali pri iskanju. Kasneje so zaprosili še za iskanje iste osebe na območju Lipnice, občina Radovljica. Aktivirani so bili PGD Lancovo in GRS Radovljica. Ob 16.04 je pogrešana oseba sama prišla domov.

Predviden razvoj vremena

V torek bo pretežno jasno, po nekaterih nižinah v notranjosti se bo del dneva zadrževala megla ali nizka oblačnost. Ponekod na Primorskem bo pihala šibka burja.
V sredo bo sprva delno jasno, po nižinah v notranjosti pa bo precej megle in nizke oblačnosti. Čez dan se bo postopno pooblačilo.
V četrtek bo oblačno z občasnimi padavinami, ki bodo pogostejše na jugozahodu. Po nižinah v notranjosti bo deloma deževalo deloma snežilo, na začetku bo možna tudi poledica.
V petek bo zmerno do pretežno oblačno in večinoma suho.

Razmere v gorah

Po podatkih Agencije RS za okolje je nevarnost snežnih plazov MAJHNA, 1. stopnje. Snežna odeja je stabilna. V visokogorju je veliko zametov, kjer je edina možnost, da se vam ob večji obremenitvi spelje kloža na dovolj strmih pobočjih.

Nadaljuje se suho in hladno ter občasno precej vetrovno vreme. Stanje snega je zelo različno. Nasploh je snega bolj malo, nekaj več le v visokogorju Julijskih Alp. V zatišnih legah je sneg mehak, na vetru izpostavljenih mestih pa trd ali skorjast, marsikje močno spihan, tudi do kopne podlage. Omembe vredna snežna odeja se začenja med 1300 in 1500 metri, ponekod tudi višje.

V ponedeljek popoldne se je delno razjasnilo, pihal je zmeren severovzhodnik. Temperatura je bila pod ničlo. V torek bo pretežno jasno. Nastal bo temperaturni obrat in v sredogorju bo ponekod temperatura nad ničlo. A zrak bo suh. V sredo bo sprva precej jasno, čez dan se bo nad vrhovi začela oblačnost gostiti. V četrtek bo oblačno z občasnim sneženjem, se bo zjutraj in dopoldne pojavljalo predvsem v zahodnem, popoldne pa tudi v vzhodnem delu naših gora. Predvidoma bo lahko zapadlo od 5 do okli 15 cm snega. V petek bo zmerno do pretežno oblačno in še malo topleje.

Stanje snežne odeje se do četrtka ne bo kaj dosti spreminjalo. V četrtek bo snežilo, a bo količina predvidoma premajhna, da bi vplivala na lavinske razmere. Nastali bodo novi zameti in na strmih pobočjih visokogorja bo povezava med podlago in novim snegom razmeroma šibka. Tam bo potrebna previdnost, sicer pa bo snežna odeja stabilna.

 

18.12.2018

Uporabljane oznake: Bilten | GRS | vreme | plaz | RAZ |sneg


URSZR: obvestila (nesreče prejšnjega dne ...)
URSZR: opozorila (predviden razvoj vremena ...)

www.Meteo.si <|> www.arso.gov.si

Podrobnejša vremenska napoved
► posebej za gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Snežne razmere

• Meteoalarm.eu: vremenska opozorila 
Vreme-on.net
Vreme.net  [vreme.zurnal24.si]

s Kredarice

GRZS: povzetek Biltena URSZR

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27537

Informacije

Informacije