Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Za razmah pohodništva in kolesarstva

Večer, Koroška: Občina Prevalje je letos izvedla projekt Razvoj novih turističnih produktov v Mežiški dolini.

Razgledne table so postavili na Volinjaku, v Šentanelu, na Jamnici pri Miklu in Korošu, Ceglanci, Brinjevi gori in pri pokopališču Barbara. Table z označenimi tematskimi oziroma kolesarskimi potmi zdaj stojijo pri Brančurniku, na Lešah, Poljani in v Šentanelu. Tam so namestili še turistični daljnogled. Tudi zloženka o Mlinarski poti je izšla v treh jezikih. Pohodnikom in kolesarjem je namenjena trganka z zemljevidi pohodnih in kolesarskih poti. V sklopu projekta so prenovili še spletno stran občine.
Občina je 28 tisoč evrov vredni projekt izvedla v sodelovanju z LAS Mežiške doline. V večinskem deležu (20.000 evrov) ga je sofinanciral Evropski kmetijski sklad za razvoj podeželja: Evropa investira v podeželje.
Občina Prevalje z okolico je znana po razpredenem omrežju kolesarskih poti (denimo Vijoličasti, Rumeni, Rdeči, Zeleni in Modri krog, Močeradov, Kanjin in Srnjakov krog). Med pohodnimi potmi omenimo še Mavrelovo pot, Pot svobodi in miru, Rimsko pot skozi Prevalje, Energijsko pot ob reki Meži, učno pot Po stopinjah leških rudarjev, Macigojevo pot ter poti v Šentanel, na Uršljo goro, Volinjak, Brinjevo goro in do lovske koče na Suhem Vrhu. Skozi Prevalje potekajo še tematske poti: Čebelarska pot, Slomškova pot, Slovenska pot kulture železa, Slovenska pisateljska pot in Slovenska planinska pot. (ačk)

Vecer.si 13.12.2018
Za razmah pohodništva in kolesarstva

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27663

Informacije

Informacije