Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Pršič

... na Siechelwandu v Avstriji - Bojan Ambrožič

V Slovenskih gorah skorajda ni snega. Povsem drugače je v Avstriji v pogorju Radstatskih Tur. Tu je v zadnjih nekaj dneh padlo več kot en meter novega snega – pršiča.

Naša ekipa se je odpravila tja z namenom, da bi bili med prvimi, ki bi ga presmučali. Vendar smo hitro uvideli, da še zdaleč ne bomo prvi; niti med Slovenci. Namreč na parkirišču izhodišča v dolini Taurachtal so bile kar trije od štirih avtomobilov s slovenskimi registrskimi tablicami. Ampak novega snega je bilo toliko, da se nismo imeli bati, da ne bi dobili nezvoženih pobočij.

Prve dva kilometra smo hodili po zasneženi cesti. Nato pa pot pride na planino Mitterckalm. Tu smo zavili levo na greben, ki pelje do vrha gore Siechelwand (2068 m). Ves čas ture je močno snežilo. Tako, da smo bili res v zimski idili. Seveda pa danes nismo šli v hribe gledat razglede, ampak predvsem smučat. In smuka nas res ni razočarala – en meter nedotaknjenega pršiča. Vse lepo in prav dokler se človek v takem snegu ne prevrne. Marko se je moral iz snega dobesedno izkopati z lavinsko lopato. Uživali smo tako zelo, da smo šli še en krog.

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27627

Informacije

Informacije