Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Razkrite podrobnosti

Slovenske novice, 18.11.2018 08.09
Razkrite podrobnosti tragedije na Krvavcu: usoden je bil padec

Policijski helikopter (foto Oste Bakal)

ponedeljek, 19. november 2018, ob 05:26, Uredništvo G-L, ogledov: 671

Slovenske novice: ... tragedije na Krvavcu: usoden je bil padec

Ugotovili so, da je padel čez višji, približno 20-metrski skalni prag in umrl.

Policija je v soboto okoli poldneva v okviru obsežne iskalne akcije med Krvavcem in naseljem Kokra našla truplo 36-letnega Klemna Musulina iz Trebnjega, ki je bil pogrešan teden dni. V sodelovanju z drugimi pristojnimi službami je vse od prijave izginotja poskušala izslediti pogrešanega.

V soboto je na območju Krvavca v sodelovanju z gorskimi reševalci, vodniki reševalnih psov, gasilci prostovoljnih društev ter s svojci pogrešanega izvedla obsežno iskalno akcijo. Iskalno območje je bilo danes razdeljeno na kar 61 območij, ki jih je do 12. ure pregledovalo 240 usposobljenih iskalcev. Enajst območij je bilo takih, da so zahtevala alpinistično opremo in visoko stopnjo usposobljenosti iskalcev. Ta območja so pregledovali policisti gorske enote in gorski reševalci.

Kot je v izjavi za medije po končanem iskanju povedal Janez Triler iz Gorske reševalne službe Kranj, so pri tem poleg kranjskih sodelovali še reševalci iz Tržiča, Škofje Loke, Kamnika in Radovljice. Sodelovanje se je po njegovih besedah izkazalo za zelo dobro, saj so lahko res pregledali celotno območje, kjer bi se lahko pogrešani nahajal.

Največja iskalna akcija v zadnjih letih

Prav tako so v akciji sodelovali vodniki reševalnih psov s svojimi štirinožnimi pomočniki. Po besedah vodnika Sebastjana Mohoriča je šlo za največjo iskalno akcijo na območju Gorenjske v zadnjih letih. Ta je bila zaradi številnih strmih pobočij, grap in neprehodnih območij po besedah Metoda Kroparja iz Gasilske zveze Cerklje izjemno zahtevna. V iskalni akciji so uporabili tudi policijski helikopter, ki je pregledoval najbolj nedostopna območja Krvavca, in brezpilotnik.

Matej Brajnik iz Policijske uprave Kranj je dodal, da so pogrešanega našli na območju, ki do zdaj še ni bilo pregledano in je kar precej oddaljeno od običajnih poti. Po prvih postopkih so pokojnika zavarovali in ga odpeljali v dolino, je pojasnil.

Za 36-letnim Musulinom se je vsaka sled izgubila v noči na prejšnjo soboto, ko se je s službene zabave domnevno sam peš podal s Krvavca v dolino. Že takoj v soboto je stekla obsežna iskalna akcija z okoli 70 sodelujočimi, našli pa so le telefon pogrešanega.

Oznake: GRS
eXTReMe Tracker