Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 12.12.18

Predviden razvoj vremena – Razmere v gorah

V sredo bo v zahodnih krajih pretežno jasno, drugod bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Ponoči se bo postopno pooblačilo. Na Primorskem bo začela pihati šibka burja.
V četrtek bo pretežno oblačno. Predvsem v južni in osrednji Sloveniji bo občasno naletaval sneg. Na Primorskem bo pihala šibka do zmerna burja.
V petek bo na Primorskem deloma jasno, pihala bo šibka do zmerna burja. Drugod bo oblačno, občasno bo ponekod rahlo snežilo.
V soboto dopoldne bo rahlo sneženje povsod ponehalo, od zahoda se bo jasnilo. Na Primorskem bo še pihala burja.

Razmere v gorah

Po podatkih Agencije RS za okolje je nevarnost snežnih plazov majhna, 1. stopnje. Snežna odeja je stabilna. V visokogorju je veliko zametov, kjer je edina možnost, da se vam ob večji obremenitvi spelje kloža na dovolj strmih pobočjih.
Nadaljuje se suho vreme. Ohladilo se je, pihal je okrepljen severni veter. Stanje snega je zelo različno. Nasploh je snega bolj malo, nekaj več le v visokogorju Julijskih Alp. V zatišnih legah je sneg mehak, na vetru izpostavljenih mestih pa trd ali skorjast, marsikje močno spihan, tudi do kopne podlage. Omembe vredna snežna odeja se začenja med 1300 in 1500 m, ponekod tudi višje.

V sredo bo suho in deloma sončno, bolj oblačno bo v vzhodnem delu naših gora. Baze oblakov bodo nad vrhovi. Pihal bo zmeren veter severnih smeri. V četrtek bo oblačno, občasno bo lahko naletaval sneg, a količina bo zanemarljiva. Pihal bo šibak do zmeren vzhodni do jugovzhodi veter. V petek bo oblačno, občasno bo rahlo snežilo, pričakovana količina je od 5 do 15 cm. Pihal bo vzhodni do jugovzhodni veter. Vse dni bo temperatura pod ničlo.

Sneg se bo zaradi nizkih temperatur v sredo in četrtek le počasi preobražal in sesedal. Večjih novih zametov zaradi vetra ne bo. Nevarnost snežnih plazov bo majhna, 1. stopnje. Le na mestih z napihanim snegom vendarle priporočajo nekaj previdnosti. Pričakujejo, da se bo zaradi novega snega nekoliko povečala nevarnost snežnih plazov v petek čez dan oz. do sobote zjutraj.

12.12.2018

Uporabljane oznake: Bilten | GRS | vreme | plaz | RAZ |sneg


URSZR: obvestila (nesreče prejšnjega dne ...)
URSZR: opozorila (predviden razvoj vremena ...)

www.Meteo.si <|> www.arso.gov.si

Podrobnejša vremenska napoved
► posebej za gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Snežne razmere

• Meteoalarm.eu: vremenska opozorila 
Vreme-on.net
Vreme.net  [vreme.zurnal24.si]

s Kredarice

GRZS: povzetek Biltena URSZR

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27537

Informacije

Informacije