Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Šli so po Maistrovih poteh

Večer, Maribor - Branka Bezjak: Današnje (20.) lepo vreme je šlo na roke organizatorjem Maistrovega pohoda od Melja do Zavrha.

Že enajsto leto so pohodniki povezali Melje, kjer je general Rudolf Maister razglasil Maribor za jugoslovansko mesto, do Zavrha, kjer je našel oddih in pesniški navdih. Že drugo leto pa so se pridružili tudi kolesarji, ki so opravili nekoliko daljšo, 35 kilometrov dolgo pot. Društvo generala Rudolfa Maistra Maribor, pa razna planinska društva, društvo popotnikov Vagant, Zveza kulturnih društev, območna enota JSKD, so se povezala in vabila ter pripravila celodnevni dogodek pri Štupičevi vili oziroma pri razglednem stoplu na Zavrhu.
Pohodnike, ki jih je bilo okoli 70, in kolesarje, teh je bilo sedemnajst, ter druge, ki so tja prišli kako drugače, ni čakala le zaslužena malica, temveč tudi poseben program, da je bilo vzdušje res prešerno. Kakor vsako leto, jih je tudi tokrat s svojim nagovorom počastil general Maister oziroma igralec Bojan Maroševič v njegovi podobi.
Pel je Pohodniški zbor Regiment, ki pa je sprejemal tudi pevce na kraju dogodka. Medtem ko so se sredi popoldneva pohodniki proti izhodišču v Mariboru odpravili z avtobusom, pa je kolesarje čakala še pot nazaj. Sicer nekoliko krajša, a vendarle jo je bilo treba premagat.

Branka Bezjak

Fotografiji:
(1) Na Zavrhu je zbrane pozdravil tudi Rudolf Maister. (Igor Napast)
(2) Kolesarji so krenili dve uri kasneje kot pohodniki. (Branka Bezjak)

Vecer.si 20.10.2018 20:31
Šli so po Maistrovih poteh

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27671

Informacije

Informacije