Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Kratka in sladka

Plezalni klub Idrija: ... Za plezanje smo izbrali smer DIRETTISSIMA (IV, V-, 200 m) v Visokih policah (Cima delle Cenge, 2007 m). ...

Kratka in sladka DIRETISSIMA (Velika polica)
06. 10. 2018 Klara

Prejšnjo soboto smo se jaz, Sašo in Blaž zapeljali do Italije. Napovedana je bila še ena lepa septemberska sobota v tem indijanskem poletju, pa nam je bilo škoda bolehati za nižinsko boleznijo in smo jo mahnili proti Belim vodam.

Za plezanje smo izbrali smer DIRETTISSIMA (IV, V-, 200 m) v Visokih policah (Cima delle Cenge, 2007 m). Dostop nas je vodil do koče Brunner (1432 m) in naprej do vstopa v smer. Človek, ki nima dobrega čuta za orientacijo, se kaj hitro zgubi v šavju, sploh pa moraš imeti dobro oko, da ugledaš ozko potko. Plezarija je bila uživaška, skala pa lepo kompaktna, a kot naslov povzame, kratko sladka. Sestopili smo po normalni dostopni (II) in naprej v dolino, medtem pa se nam je utrnila misel, da nam ni nikoli težko pohajkovati po hribih cele dneve, ko pa gre za plezarijo, je vsak dostop in sestop predolg. Menim pa, da se za tako lepo smerco relativno dolg dostop/sestop definitivno splača, saj je bilo lepo vreme, lepa narava, srečali pa smo le štiri italijanske planince, ki so nam s sosednjega vrha kričali v pozdrav ob vsakem našem podri varovanjeee in konccc štrikaaaa!!!!

Plezali 29. 9. 2018 jaz, Sašo Cigale in Blaž Bizjak.

PK Idrija, 06.10.2018
Kratka in sladka DIRETISSIMA (Velika polica)

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27668

Informacije

Informacije