Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 01.10.18

GRS v štirih akcijah
Predviden razvoj vremena

Ob 10.45 je na planinski poti čez Prag proti Triglavu, občina Kranjska Gora, planinec pri sestopu padel in se poškodoval. Posredovali so reševalci GRS Mojstrana, dežurna ekipa za reševanje v gorah in helikopter LPE. Helikopter ga je v UKC Ljubljana.

Ob 14.38 si je pri sestopu iz Kukove Špice v Mojstrani, občina Kranjska Gora, planinka poškodovala nogo. Posredovali so reševalci GRS Mojstrana, dežurna ekipa HNMP in helikopter SV. Helikopter je poškodovano osebo prepeljali v SB Jesenice.

Ob 13.27 se je v južni steni Planjave v Kamniških Alpah, občina Kamnik, poškodoval alpinist. Posredovali so reševalci GRS Kamnik in helikopter SV, ki je poškodovanega planinca prepeljal v UKC Ljubljana.

Ob 18.22 je pri skakalnicah v Planici, naselje Rateče - Planica, občina Kranjska Gora, oseba padla in se poškodovala. Reševalci GRS Rateče so poškodovanemu nudili prvo pomoč do prihoda reševalcev NMP Jesenice.

Predviden razvoj vremena

V ponedeljek bo sprva pretežno jasno, zjutraj bo ponekod megla. Čez dan se bo od zahoda postopno pooblačilo. Popoldne se bodo v zahodnih krajih pričele pojavljati padavine, ki se bodo zvečer okrepile in postopno razširile nad večji del Slovenije. Ob morju lahko tudi zagrmi. Zvečer bo na Primorskem zapihala burja. Ponoči bo oblačno s padavinami, meja sneženja se bo spustila do nadmorske višine okoli 1300 metrov. Na Primorskem bo pihala zmerna burja.
V torek zjutraj bo dež ponehal. Na Primorskem se bo razjasnilo, pihala bo zmerna burja. Drugod bo sprva še oblačno, popoldne se bo delno zjasnilo.
V sredo in četrtek bo suho vreme, zjutraj in dopoldne bo ponekod po nižinah megla. Burja bo v sredo oslabela in se v noči na četrtek znova nekoliko okrepila.

01.10.2018

Uporabljane oznake: Bilten | GRS | vreme | plaz | RAZ |sneg


URSZR: obvestila (nesreče prejšnjega dne ...)
URSZR: opozorila (predviden razvoj vremena ...)

www.Meteo.si <|> www.arso.gov.si

Podrobnejša vremenska napoved
► posebej za gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Snežne razmere

• Meteoalarm.eu: vremenska opozorila 
Vreme-on.net
Vreme.net  [vreme.zurnal24.si]

s Kredarice

GRZS: povzetek Biltena URSZR

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27536

Informacije

Informacije