Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Bilten URSZR – 30.09.18

30.09.2018

Uporabljane oznake: Bilten | GRS | vreme | plaz | RAZ |sneg


URSZR: obvestila (nesreče prejšnjega dne ...)
URSZR: opozorila (predviden razvoj vremena ...)

www.Meteo.si <|> www.arso.gov.si

Podrobnejša vremenska napoved
► posebej za gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Snežne razmere

• Meteoalarm.eu: vremenska opozorila 
Vreme-on.net
Vreme.net  [vreme.zurnal24.si]

s Kredarice

GRZS: povzetek Biltena URSZR

nedelja, 30. september 2018, ob 09:47, Franci Savenc, ogledov: 509

GRS v štirih akcijah
Predviden razvoj vremena

Ob 9.31 se je pri sestopu proti Vodnikovem domu, občina Bohinj, planinec poškodoval koleno. Gorski reševalci GRS Bohinj, dežurna ekipa GRS z Brnika in posadka helikopterja LPE so ga na kraju oskrbeli in ga s helikopterjem prepeljali v SB Jesenice.

Ob 9.49 so na Kriških podih, občina Bovec, gorski reševalci GRS Bovec, dežurna ekipa GRS z Brnika in posadka helikopterja policije na kraju oskrbeli obolelo osebo in jo s helikopterjem prepeljali v UKC Ljubljana.

Ob 11.27 si je na območju Čavna, občina Ajdovščina, deklica pri hoji poškodovala gleženj. Gorski reševalci GRS Tolmin – skupina Ajdovščina so poškodovanko na kraju oskrbeli, prenesli do terenskega vozila in prepeljali v zdravstveni dom Ajdovščina.

Ob 12.30 se je pod vrhom Galetovca v občini Bled na brezpotju pri padcu z motorjem poškodoval motorist. Poškodovanca so na kraju oskrbeli gorski reševalci GRS Radovljica povili rane in nudili pomoč pri sestopu nazaj v dolino.

Predviden razvoj vremena

V nedeljo bo pretežno jasno, na Primorskem bo pihala šibka burja.
V ponedeljek bo sprva pretežno jasno, čez dan se bo od zahoda postopno pooblačilo. Popoldne se bodo v zahodnih krajih pričele pojavljati padavine, ki se bodo zvečer postopno razširile nad večji del države.
V torek zjutraj bo dež večinoma ponehal. Na Primorskem se bo razjasnilo, zapihala bo šibka do zmerna burja. Drugod bo še večinoma oblačno.
V sredo bo sončno, zjutraj bo ponekod po nižinah megla.

Oznake: GRS
eXTReMe Tracker