Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Odlična sezona? Ne še

Večer, Šport: V Kranju bo plezalni šov - Kar 126 tekmovalcev (57 deklet in 69 fantov) iz 26 držav bo ta konec tedna (finale bo v nedeljo ob 18. uri) …

… v kranjski dvorani Zlato polje nastopilo na tekmi svetovnega pokala v športnem plezanju. Šestnajstčlansko posadko z Janjo Garnbret na čelu, ki serijsko osvaja vse, kar je mogoče, bo tja popeljal slovenski selektor Gorazd Hren, ki je z dosedanjim potekom sezone zelo zadovoljen: "Pred nami so še tri tekme, a težavnostno sezono bi do zdaj ocenil kot zelo dobro. Za oceno odlično pa verjamem, da bomo še poskrbeli."
Kako tudi ne, ko pa mu orožij ne manjka: "Pri dekletih Janja skoraj ne bi mogla imeti boljšega izkupička, imeli pa smo še kar nekaj dobrih rezultatov ostalih deklet. V finalu so nastopile še Mina Markovič, Mia Krampl in Vita Lukan, Tjaša Kalan Kalan je bila kar trikrat prva pod črto in tudi Lučki Rakovec neuradno štejem uvrstitev v finale na svetovnem prvenstvu. Domen Škofic je bil že dvakrat tretji, a vem, da si želi zmago in si jo zasluži. Njegova forma je odlična in verjamem, da mu lahko uspe. Veseli me, da je tudi Luka Potočar vedno bolj konstanten in prepričljiv. Dobro smo začeli, sezono pa bomo odpeljali do konca v pravi smeri."

Končna ocena bo v dobršni meri odvisna od predstave v gotovo spet razprodani domači dvorani. "Pričakovanja pred domačo preizkušnjo so približno enaka kot pred vsako tekmo, da damo vsi od sebe maksimum in vam poskusimo prirediti dober šov. Seveda pa tokrat računam tudi na veliko podporo navijačev, ki lahko naše tekmovalce še dodatno podžgejo in iz njih izvlečejo presežek."

Bila bi še skromnejša ...
Vse oči bodo seveda uprte v Garnbretovo, ki je ravnokar s svetovnega prvenstva prinesla tri medalje, od tega dve zlati. Po takšni karierni prelomnici bi pričakovali, da se bo za naslednjo tekmo težje motivirati, a Hren takšno teorijo zavrača: "Trenutno ji motivacije ne primanjkuje. Vsi tekmovalci tekme jemljejo resno, ne počivajo na lovorikah. Ne nazadnje ta tekma šteje za svetovni pokal, ki si ga Janja kljub svetovnemu prvenstvu prav tako želi osvojiti. Pomembno je predvsem, da je tekmovalcem fajn priti na trening, da to počnejo z užitkom, da se ob tem dobro počutijo."

Pa komajda 19-letno Korošico uspehi kdaj zanesejo, se že pojavljajo zvezdniške muhe? Nikakor, trdi Hren. "Nima težav s tem, da bi jo zanašalo na pota slave. Mislim, da bi bila še veliko bolj skromna, a se v medijih pojavlja predvsem na prošnje novinarjev. Bolj kot da bi njo poneslo, njej vse to prinese kakšno breme. Zdaj čuti še večjo odgovornost do dobrih rezultatov. Sam jo skušam prepričati, da ti niso nujni. A saj veste, kako je - če si najboljši na svetu, tudi ciljaš na najboljše rezultate na svetu."

Ko varčuješ za olimpijado
Pri tem pa bi bilo samoumevno, da v žepe kapljajo evri. Medtem ko se je Janjin vrstnik Luka Dončić lani hvalil z novim porschejem, letos pa z mercedesom, ona še vedno uporablja mestnega malčka. Saj ne, da bi bil avto merilo, pa vendar - v športno plezanje ni lahko privabiti novih pokroviteljev, tudi ko dosežeš vse, kar je mogoče, ugotavlja Hren. "Upam, da se še zgodi kak preboj glede tega," pravi, "ker bomo kot ekipa naslednje leto potrebovali kar nekaj finančnih sredstev. Naslednje leto bo SP v Tokiu, ne v Innsbrucku kot letos. Tekma bo štela tudi za kvalifikacijsko za olimpijske igre, kjer imamo možnost zapolniti štiri mesta. Poslati vse naše adute v Tokio pa ne bo mačji kašelj." Za zdaj imajo svoje individualne pokrovitelje le trije tekmovalci: ob Garnbretovi še Škofic in Mina Markovič.

Vecer.si 27.09.2018
Odlična sezona? Ne še

16 Slovencev bo nastopilo v finalu

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27637

Informacije

Informacije