Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Pobuda, ki bo razbesnela

24.09.18 20.12

Nekdaj ga je "krasila" peterokraka zvezda...
(foto: David Edgar / Wikipedia)


Nova24TV, 11.09.2018 00.01
Je čas, da na Aljažev stolp, ko se bo vrnil nazaj na vrh Triglava, dodamo križ? Toda Levica bi nanj raje spet montirala rdečo zvezdo …


Za berljivo povečavo odprite posamezni stolpec v novem zavihku in (+)

torek, 25. september 2018, ob 05:27, Urednik G-L, ogledov: 844

... neokomuniste in levičarske džihadiste: Krščanski forum SDS predlaga, da bi na vrh Aljaževega stolpa namestili križ

Kot so poročali mediji, je bil nedavno v dolino odnešen izvirni Aljažev stolp, ki se sicer nahaja na vrhu Triglava, sicer najvišje slovenske gore. Za zdaj je na vrhu Triglava nameščena miniaturna replika stolpa, dokler ne bodo obnovljenega stolpa vrnili nazaj. To naj bi se zgodilo že v roku nekaj dni.

No, medtem pa se je v zvezi z Aljaževim stolpom oglasil Krščanski forum SDS, ki je na dan prišel s »politično nekorektnim« predlogom: na vrh Aljaževega stolpa naj se namesti križ. »Takšna gesta bi bila neke vrste zahvala Jakobu Aljažu, duhovniku in zavednemu Slovencu, ki je podobno kot bl. Anton Martin Slomšek na poseben način povezal slovensko in krščanstvo. Navsezadnje bi bila takšna gesta vsaj simbolna potrditev krščanskih korenin evropske civilizacije, h kateri sodimo tudi Slovenci. To je še posebej pomembno v zadnjem času, ko prihaja do hudih pritiskov na slovensko in evropsko identiteto s pomočjo lažne in izsiljene multikulturnosti, katere pravi namen je sprožiti trk civilizacij,« je zapisal Krščanski forum SDS v danes objavljeni javni izjavi, objavljeni na praznik bl. Antona Martina Slomška, škofa in narodnega buditelja.

»Čeprav se zavedamo napete politične situacije in alergije precejšnjega dela slovenske družbe na krščanstvo, pa v Krščanskem forumu SDS menimo, da je treba najprej slediti resnici, ki je ne moremo tajiti zaradi ugajanja javnemu mnenju. Prav zato podpiramo pobudo, ki se je v slovenski javnosti že pojavljajo, da se na vrh Aljaževega stolpa namesti križ, ki naj bo potrdilo zaveze med Bogom in slovenskim narodom,« so še zapisali.

Po naših neuradnih podatkih je izvršilni odbor foruma to pobudo obravnaval na seji prejšnji teden v sredo, kjer naj bi bilo sklenjeno, da bodo poskusili za pristop k pobudi pridobiti še katero od civilnodružbenih organizacij. V času prejšnjega režima je vrh Aljaževega stolpa – kako ironično - »krasila« peterokraka rdeča zvezda. Več o tem, kateri simboli so se pojavili na enem od simbolov slovenske kulturne dediščine, si lahko preberete TUKAJ.

Za zdaj pa lahko pričakujemo, da bo vladajoča politika (zlasti Levica) skupaj z režimskim tiskom popljuvala ta predlog...

Napisal Pavel G.  Comments:0 Komentarjev

Komentiraj (2):

Tone Škarja, torek, 25. september 2018, ob 11:02

Bedaki. Aljaževemu slovenskemu zavedanju današnji vrtičkarji ne sežejo niti do kolen, pa naj bodo take ali druge barve. Nismo vredni prednikov.

Marjeta Štrukelj, torek, 25. september 2018, ob 12:58

»Demokracija« je žalitev za demokracijo, domoljubje in ne nazadnje tudi krščansko etiko.
Naj zdaj zaradi sadističnih in rasističnih divjakov zatajim svoje krščansko poreklo? Zablod v SDS ne more popraviti nihče drug kot njeno članstvo.

In ne, noben križ ne sodi na Triglav, še manj na stolp, kot tudi ne petokraka, katere ni zamenjala politika, ampak snemanje zgodovinskega filma!

Dragi Aljaž, ne posmehuj se nam tam zgoraj in nam raje pošlji malo tvoje modrosti in delavnosti.

eXTReMe Tracker