Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Lahkih nog na Pohorju

Večer, Maribor - Barbara Bradač: V soboto jo je zagodlo vreme, a nedelja je privabila na mariborski hrib veliko ljudi.

Do sobote bo v Mariboru več kot 50 brezplačnih športnih prireditev.

Čeprav je bil začetek Evropskega tedna športa v Mariboru okrnjen - zaradi dežja so bile napovedane sobotne aktivnosti na osrednjem prireditvenem prostoru, na Trgu Leona Štuklja, odpovedane, nekatere pa prestavljene - je bila sončna nedelja pod Pohorjem in na njem dobro obiskana. Atletsko društvo Štajerska Maribor je organiziralo že 44. Pohorski gozdni tek, z začetkom na platoju pri zgornji postaji pohorske vzpenjače. S 7,5 kilometra dolgo progo po gozdni poti Slovenske planinske transverzale do ceste na Glažuto in nazaj po gozdni poti mimo razglednega stolpa do hotela Bellevue so najhitrejši tekači opravili v manj kot pol ure. Zmagovalec Aleš Šelih v natančno 29 minutah in štirih sekundah. Slabe tri minute slabši rezultat je dosegla Andreja Godec, ki je bila najboljša med ženskami tekačicami.

Dobro je bila obiskana tudi prvič organizirana prireditev 100 otrok na Pohorje. Lahkih nog in dobre volje so se otroci in starši podali z velikega parkirišča pod Pohorjem po gozdni poti do hotela Bellevue. "Odrasli veliko hodimo v naravo, a otroke pogosto puščamo doma, zato ta pobuda, da se otroci navadijo hoje v hrib, kjer se resda malo boriš sam s seboj, a na koncu je tisti zmagovalni občutek, da ti je uspelo, in ker je tudi motivacija lažja, če je staršev in otrok več," je povedala organizatorka prireditve Karmen Trs iz Pikinega sveta.
V mislih že snuje nove pohode, glede na želje udeležencev bi lahko bili vsak mesec. Evropski teden športa je osrednji dogodek pod okriljem naziva Maribor – evropsko mesto športa 2018. V tednu do 29. septembra se bo zvrstilo več kot 50 brezplačnih športnih prireditev, ki jih mariborska občina pripravlja skupaj z več kot 40 organizatorji. S Festivalom športa se bo prihodnjo soboto, 29. septembra, zaključil Evropski teden športa.

S sodelovanjem s Športno zvezo Maribor bo Mestna občina Maribor na športnih površinah na Taboru omogočila predstavitve športnih društev, ki delujejo v Mariboru in okolici. Festival športa bo letos izveden tretjič, zaradi pomanjkanja prostora na Trgu Leona Štuklja v preteklih letih pa ga Športna zveza Maribor letos seli na Tabor. Tja želijo privabiti predvsem družine z otroki, da bodo spoznali različne športne panoge. Predstavitev dejavnosti klubov in društev bo na Taboru spremljal zanimiv animacijski program.

Barbara Bradač
Foto: Sašo Bizjak

Vecer.si 24.09.2018
Lahkih nog na Pohorju

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27533

Informacije

Informacije