Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Bilten URSZR – 13.09.18

13.09.2018

Uporabljane oznake: Bilten | GRS | vreme | plaz | RAZ |sneg


URSZR: obvestila (nesreče prejšnjega dne ...)
URSZR: opozorila (predviden razvoj vremena ...)

www.Meteo.si <|> www.arso.gov.si

Podrobnejša vremenska napoved
► posebej za gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Snežne razmere

• Meteoalarm.eu: vremenska opozorila 
Vreme-on.net
Vreme.net  [vreme.zurnal24.si]

s Kredarice

GRZS: povzetek Biltena URSZR

četrtek, 13. september 2018, ob 10:54, Uredništvo G-L, ogledov: 542

GRS v petih (5) akcijah
Predviden razvoj vremena

Ob 12.00 si je pri povratku iz Triglava planinka zvila gleženj. Posredovali so gorski reševalci postaje GRS Bohinj in združena ekipa HNMP s helikopterjem Slovenske vojske. Poškodovani je bila nudena prva pomoč, nato so jo s helikopterjem prepeljali v SB Jesenice.

Ob 13.28 si je blizu planinskega doma Planika, Stara Fužina, občina Bohinj, planinka poškodovala koleno. Gorski reševalci postaje GRS Bohinj so s pomočjo Dežurne ekipe HNMP na Brniku planinko oskrbeli in s helikopterjem Slovenske vojske prepeljali v SB Jesenice.

Ob 15.28 se je na smučišču Vogel, Ribčev Laz, občina Bohinj, planinka zlomila nogo. Gorski reševalci postaje GRS Bohinj so s pomočjo dežurne ekipe HNMP na Brniku obolelo osebo oskrbeli in s helikopterjem Slovenske vojske prepeljali v SB Jesenice.

Ob 16.15 je v Hudičevem Borštu pod Zaplato, občina Preddvor, strmoglavil jadralni padalec in se huje poškodoval. Posredovali so gorski reševalci postaje GRS Kranj in GRS Bohinj ter združena ekipa HNMP s helikopterjem Slovenske vojske. Poškodovanemu je bila na kraju dogodka nudena medicinska pomoč. Poškodovanca so z vitlom dvignili v helikopter in prepeljali v UKC Ljubljana.

Ob 16.48 je med Kozlovim robom in Doljami, občina Tolmin, jadralni padalec zasilno pristal na drevesu. Posredovali so gorski reševalci GRS Tolmin, ki so nepoškodovanega jadralnega padalca in padalo z vrvno tehniko spustili z drevesa.

Predviden razvoj vremena

V četrtek bo deloma sončno z občasno povečano koprenasto oblačnostjo. Zjutraj bo ponekod po nižinah megla.
V petek bo zmerno do pretežno oblačno, popoldne se bodo začele pojavljati plohe in nevihte, ki se bodo nadaljevale v noč na soboto.
V soboto se bo deloma zjasnilo. Zlasti popoldne bodo še nastale posamezne plohe, ob morju lahko tudi nevihte.
V nedeljo bo dokaj sončno z jutranjo meglo po nižinah.

Oznake: GRS
eXTReMe Tracker