Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Bilten URSZR – 10.09.18

10.09.2018

Uporabljane oznake: Bilten | GRS | vreme | plaz | RAZ |sneg


URSZR: obvestila (nesreče prejšnjega dne ...)
URSZR: opozorila (predviden razvoj vremena ...)

www.Meteo.si <|> www.arso.gov.si

Podrobnejša vremenska napoved
► posebej za gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Snežne razmere

• Meteoalarm.eu: vremenska opozorila 
Vreme-on.net
Vreme.net  [vreme.zurnal24.si]

s Kredarice

GRZS: povzetek Biltena URSZR

ponedeljek, 10. september 2018, ob 09:15, Franci Savenc, ogledov: 566

GRS v štirih akcijah
Predviden razvoj vremena

Ob 11.10 si je na planinski poti na Sfingo, občina Kranjska Gora, planinec poškodoval gleženj in ni mogel nadaljevati sestopa. Posredovali so gorski reševalci GRS Mojstrana, dežurna ekipa GRS z Brnika in posadka s helikopterjem Slovenske vojske. Poškodovanega planinca so odpeljali v SB Jesenice.

Ob 13.00 si je na Voglu, občina Bohinj, planinka poškodovala nogo. Gorski reševalci GRS Bohinj so poškodovano planinko na kraju oskrbeli ter prepeljali v dolino.

Ob 16.06 je na planinski poti z Zelenice, občina Tržič, onemogel planinec. Gorski reševalci GRS Tržič so onemoglemu planincu na kraju nudili prvo pomoč, ga pospremili v dolino in predali reševalcem NMP Tržič

Ob 15.03 si je na Planini pri Jezeru, Stara Fužina, občina Bohinj, planinka poškodovala koleno. Gorski reševalci GRS Bohinj so jo oskrbeli in prenesli v dolino.

Ob 14.06 je na poti na Šmarno goro od gostilne Grad proti Spodnji Kuhinji v občini Ljubljana padla občanka in si poškodovala hrbtenico. Gasilci GB Ljubljana in PGD Tacen ter gorski reševalci GRS Ljubljana so poškodovanko na kraju oskrbeli in prenesli okoli 500 metrov v dolino, kjer so jo prevzeli reševalci NMP Ljubljana in jo prepeljali v UKC Ljubljana.

Predviden razvoj vremena

V ponedeljek bo povečini sončno, zjutraj bo po kotlinah megla. V gorskem svetu lahko popoldne nastane kakšna kratkotrajna ploha.
V torek bo pretežno jasno, zjutraj bo po nižinah megla.
V sredo in četrtek bo povečini sončno in toplo z jutranjo meglo po nižinah.

Oznake: GRS
eXTReMe Tracker