Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Ta vikend na Pohorju

Večer, Mariborsko - Miha Dajčman: … tekači in kolesarji.

Športno in humanitarno bo v Rušah, kjer bo teklo okoli 250 odraslih in 70 otrok, s kolesom pa bo pot premagovalo okoli 50 kolesarjev.
Društvo Aktivni smo letos že četrtič prireja športno in humanitarno prireditev Trail & Bike maraton Pohorje. V soboto, 25., in nedeljo, 26. avgusta, se bodo na strminah mariborskega in ruškega Pohorja potili tekači in kolesarji. Prijave na tekaško preizkušnjo so se že zaključile, kljub temu pa organizatorji vabijo ljudi, naj se teku pridružijo, tudi če so zamudili spletno prijavo. Na kolesarsko preizkušnjo se lahko udeleženci prijavijo prav tako na dan prireditve.
Na dogodku bodo tekmovali tudi športniki iz devetih držav, potrjena je udeležba trail tekačice iz Južne Koreje. Na treh trasah, dolgih 10, 22 in 44 kilometrov, bo teklo okoli 250 tekačev. Med kolesarji pričakujejo okoli 50 udeležencev. Letos ima prireditev nova ambasadorja, to sta mariborski ultratekač Robert Kereži ter lanska zmagovalka pohorskega maratona in državna prvakinja v gorskih tekih, Kranjčanka Mojca Koligar. Oba se bosta letos pomerila v konkurenci na najdaljši tekaški preizkušnji po pohorskih gozdovih.
Organizatorji iz Ruš tradicionalno del izkupička prireditve namenijo v dober namen. Tokrat bo šel v dobrodelni sklad, ki ga bodo na prireditvi v soboto ob 14.30 predali Osnovni šoli Janka Glazerja Ruše za otroke iz socialno šibkejših družin. Spremljevalni program prireditve obsega še humanitarni pohod na Martnico, animacijo za najmlajše v parku pred stavbo ruške občine in otroške trail teke na cici razdalji 360 metrov, mini razdalji 700 metrov in maksi razdalji 1200 metrov.
"Na dogodek vabimo predvsem družine. Otroci se lahko udeležijo otroških tekov, ki peljejo po gozdnih poteh in so posebna doživetja, s starši in ostalimi pa se lahko podajo na humanitarni pohod. Dogajanje bo zelo zanimivo," vabi Simon Potrč iz društva Aktivni smo.
Po mnenju Potrča je predvsem tekaška prireditev zanimiva tudi za gledalce: "Vsako leto ljudje začudeno opazujejo tekmovalce, ki tečejo po stari fiski na Pohorju, ki velja za najtežji del teka. Zanimivo pa je tudi v cilju." Za tek na najdaljši razdalji bodo najboljši potrebovali okoli štiri ure, določen časovni limit pa je devet ur. Morebitni dež, ki je napovedan za konec tedna, športnikov ne bo pretirano zmotil. "Trail bo v vsakem vremenu. To je še en kazalec moči narave, ki se pokaže v drugačni luči. Zanimivo bo tudi za nas tekače, ki to naravo premagujemo in ji kljubujemo. S tem kažemo, da je človek skozi tek in skozi vse te procese preživel vse do danes," pravi ambasador dogodka Robert Kereži.

Tekst: Miha Dajčman
Foto: 1.
Aljaž Sedovšek 
- DUC Media.
2. in 3. Sašo Bizjak
 

Vecer.si 23.08.2018
Ta vikend na Pohorju tekači in kolesarji

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27670

Informacije

Informacije