Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Bilten URSZR – 12.08.18

12.08.2018

Uporabljane oznake: Bilten | GRS | vreme | plaz | RAZ |sneg


URSZR: obvestila (nesreče prejšnjega dne ...)
URSZR: opozorila (predviden razvoj vremena ...)

www.Meteo.si <|> www.arso.gov.si

Podrobnejša vremenska napoved
► posebej za gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Snežne razmere

• Meteoalarm.eu: vremenska opozorila 
Vreme-on.net
Vreme.net  [vreme.zurnal24.si]

s Kredarice

GRZS: povzetek Biltena URSZR

nedelja, 12. avgust 2018, ob 14:51, Franci Savenc, ogledov: 570

GRS v štirih akcijah
Predviden razvoj vremena

Ob 18.50 so na pobočju Hribarice, občina Bohinj, posredovali gorski reševalci postaje GRS Bohinj in dežurna ekipa GRS na letališču Brnik z vojaškim helikopterjem, kjer se je poškodoval planinec. Poškodovanemu je nudena medicinska pomoč, nato je s helikopterjem prepeljan v bolnišnico na Jesenice.

Ob 14.56 sta nad planino Zapotok v občini Bovec zaradi onemoglosti obstala tuja pohodnika. Zavetje pred nevihto sta poiskala v staji na planini. Reševalci postaje GRS Bovec in reševalec postaje GRS Tržič so odšli ponju peš, vendar je ob koncu nevihte poletel helikopter Slovenske vojske in Dežurna ekipa GRS Brnik, ki sta onemogla pohodnika prepeljala v Trento.

Ob 10.05 si je na cesti med Zgornjo Sorico in Petrovim Brdom, občina Železniki, oseba med hojo poškodovala nogo. Posredovali so gorski reševalci postaje GRS Škofja Loka, ker je bilo reševalno vozilo NMP Škofja Loka na drugi intervencijski vožnji. Gorski reševalci so pregledali relacijo, vendar prijavitelja in poškodovane osebe niso našli. Prijavitelj je kasneje sporočil, da je poškodovanko sam prepeljal v Splošno bolnišnico Jesenice.

Ob 9.42 se je v gozdu, v bližini naselja Davča, občina Železniki, pri gozdarskih opravilih poškodoval občan. Posredovali so gasilci PGD Davča, Železniki, Škofja Loka, in gorski reševalci GRS Škofja Loka. Reševalci NMP Škofja Loka so poškodovanega oskrbeli in ga s pomočjo dežurne ekipe HeNMP Brnik ter posadke z vojaškim helikopterjem prepeljali v UKC Ljubljana.

Predviden razvoj vremena

V nedeljo bo na Primorskem pretežno jasno, drugod delno jasno z občasno zmerno oblačnostjo. Šibka burja na Primorskem bo zvečer ponehala.

V ponedeljek bo sprva pretežno jasno. Zapihal bo jugozahodni veter. Popoldne in zvečer bodo pričele nastajati krajevne nevihte, ki se bodo predvsem na zahodu nadaljevale v noč na torek.
V torek bo oblačno s krajevnimi padavinami, deloma nevihtami. Osvežilo se bo.
V sredo bo zmerno do pretežno oblačno, dopoldne se bodo še pojavljale manjše padavine. Na Primorskem bo spet zapihala šibka burja.

Oznake: GRS
eXTReMe Tracker