Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Smrt

  07.08.18 14.03

 

sobota, 11. avgust 2018, ob 05:28, Uredništvo G-L, ogledov: 976

Gorenjski glas - Vilma Stanovnik: ... planinca zaradi padca

Kranj – Minule dni so se znova vrstile nesreče v gorah in na planinah.
Že v četrtek okoli 19.30 je na planini Zajamniki oseba padla čez škarpo in kasneje podlegla poškodbam. Posredovali so gorski reševalci GRS Bohinj in posadka s helikopterjem Slovenske vojske z dežurno ekipo GRS, ki so osebo prepeljali v dolino. Tuja krivda je po do sedaj zbranih podatkih izključena.

V petek opoldan so reševalci na območju Vršiča pomagali moškemu, ki je zdrsnil po melišču, z območja Triglava pa je helikopter v zdravstveno ustanovo prepeljal planinko, ki je med fotografiranjem okolice padla in se poškodovala.

V soboto so ekipe posredovale na območju Begunjščice zaradi bolezni planinke. Na območju planine Preval je planinka padla po zdrsu na gozdni poti. Na Soriški planini se je poškodovala gorska kolesarka, na Voglu pa si je planinka poškodovala gleženj. Ekipa za helikoptersko reševanje v gorah je v nedeljo zjutraj posredovala v Triglavski severni steni, od koder je rešila slovenskega državljana, ki si je poškodoval nogo.

»Dogodki v gorah so zaradi težkega dostopa vedno problematični. Zato se izogibajte situacijam in mestom, ki so lahko nevarni in zelo pazite. Nevarnost te dni povzroča tudi velika vročina. Izbirajte poti, ki ste jih zmožni prehoditi in ustrezajo vašim psihofizičnim zmožnostim, opremi, vremenu in drugim okoliščinam. Upoštevajte tudi, da je vrh šele pol poti in da je tudi vračanje na izhodišče zaradi utrujenosti zelo zahtevno,« svetujejo policisti. 

eXTReMe Tracker