Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Bilten URSZR – 03.08.18

03.08.2018

Uporabljane oznake: Bilten | GRS | vreme | plaz | RAZ |sneg


URSZR: obvestila (nesreče prejšnjega dne ...)
URSZR: opozorila (predviden razvoj vremena ...)

www.Meteo.si <|> www.arso.gov.si

Podrobnejša vremenska napoved
► posebej za gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Snežne razmere

• Meteoalarm.eu: vremenska opozorila 
Vreme-on.net
Vreme.net  [vreme.zurnal24.si]

s Kredarice

GRZS: povzetek Biltena URSZR

petek, 3. avgust 2018, ob 12:27, Franci Savenc, ogledov: 604

GRS v sedmih (7) akcijah
Predviden razvoj vremena

Ob 13.53 je v pastirskem naselju na Veliki Planini prišlo do udara strele, ki je poškodovala tri osebe. Posredovali so reševalci GRS Kamnik, reševalci NMP Kamnik in gasilci PGD Kamnik. Helikopter Slovenske vojske je v spremstvu dežurne ekipe HNMP poškodovane prepeljal v UKC Ljubljana.

Ob 14.06 je v bližini Orožnove koče na Planini za Liscem na poti proti Črni prsti pri naselju Ravne v Bohinju, občina Bohinj, planinki zatekla noga zaradi pika insekta in ni sama zmogla poti v dolino. Posredovali so reševalci GRS Bohinj in helikopter Slovenske vojske z dežurno ekipo GRS. Obolelo planinko so prepeljali v ZD Bohinj.

Ob 19.35 je na Planini Zajamniki, občina Bohinj, oseba padla čez škarpo in kasneje podlegla poškodbam. Posredovali so gorski reševalci GRS Bohinj in posadka s helikopterjem Slovenske vojske z dežurno ekipo GRS, ki so osebo prepeljali v dolino.

Ob 9.04 se je na pobočju Nanosa, občina Postojna, huje poškodoval lovec. Reševalci GRS Ljubljana so lovca z zlomljeno nogo oskrbeli. Poškodovanca je helikopter Slovenske vojske v spremstvu dežurne ekipe GRS prepeljal v UKC Ljubljana.

Ob 19.04 se je na kolesarski stezi nad Stiško vasjo, občina Cerklje na Gorenjskem, poškodoval gorski kolesar. Reševalci GRS Kranj so ga na kraju oskrbeli in s terenskim vozilom prepeljali do spodnje postaje žičnice Krvavec, kjer so ga predali v domačo oskrbo.

Ob 18.10 so člani GRS Bovec nudili pomoč reševalcem NMP Tolmin pri prenosu obolele osebe iz vasi Na Skali v občini Bovec do reševalnega vozila. Osebo je oskrbela ekipa NMP Tolmin do prihoda helikopterja Slovenske vojske z dežurno ekipo HNMP, ki jo je prepeljal v UKC Ljubljana.

Ob 16.26 se je na območju Podpece v občini Črna na Koroškem pričela iskalna akcija pogrešane osebo. V iskalni akciji so poleg policije sodelovali tudi reševalci GRS Koroške, ki so osebo našli in jo nepoškodovano pospremili v dolino.

Predviden razvoj vremena

 

V petek bo spremenljivo oblačno, zjutraj bo ponekod po nižinah megla. Sredi dneva in popoldne bodo predvsem v notranjosti Slovenije nastajale krajevne plohe in nevihte. Na Primorskem bo pihala šibka burja. Ponoči se bo postopno razjasnilo, po nižinah bo nastalo nekaj megle. V soboto bo pretežno jasno. Verjetnost vročinskih neviht bo majhna. Na Primorskem bo še pihala šibka burja. V nedeljo in ponedeljek bo sončno in vroče. Popoldne bodo možne posamezne vročinske nevihte.

 

Oznake: GRS
eXTReMe Tracker