Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Bilten URSZR – 02.08.18

02.08.2018

Uporabljane oznake: Bilten | GRS | vreme | plaz | RAZ |sneg


URSZR: obvestila (nesreče prejšnjega dne ...)
URSZR: opozorila (predviden razvoj vremena ...)

www.Meteo.si <|> www.arso.gov.si

Podrobnejša vremenska napoved
► posebej za gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Snežne razmere

• Meteoalarm.eu: vremenska opozorila 
Vreme-on.net
Vreme.net  [vreme.zurnal24.si]

s Kredarice

GRZS: povzetek Biltena URSZR

četrtek, 2. avgust 2018, ob 10:51, Uredništvo G-L, ogledov: 600

GRS v štirih akcijah
Predviden razvoj vremena

Ob 8.28 zaradi poškodovane noge alpinist ni mogel sestopiti s Kredarice v občini Kranjska Gora. Reševalci GRS Mojstrana so ob pomoči dežurne ekipe HNMP na Brniku s helikopterjem Slovenske vojske prepeljali poškodovanega v SB Jesenice.

Ob 9.53 je planinca na Dednemu polju, občina Bohinj, pičila kača. Posredovali so reševalci postaje GRS Bohinj in dežurna ekipa GRS Brnik s helikopterjem Slovenske vojske ter obolelega prepeljali na zdravljenje v UKC Ljubljana.

Ob 12.58 si je planinec na Planini Govnjač, občina Bohinj, poškodoval koleno in ni mogel nadaljevati poti. Reševalci postaje GRS Bohinj so skupaj z dežurno ekipo GRS na Brniku obolelo osebo s helikopterjem Slovenske vojske prepeljali v SB Jesenice.

Ob 11.43 je na planini Seče, občina Jesenice, planinec obnemogel zaradi izčrpanosti. Gorski reševalci GRS Jesenice so ga na klasičen način prenesli v dolino in prepeljali v SB Jesenice.

Predviden razvoj vremena

V četrtek bo na Primorskem večinoma sončno, drugod spremenljivo oblačno. Nastajale bodo nevihte, ki bodo pogostejše na vzhodu države. Na Primorskem bo zapihala šibka burja, drugod v notranjosti vzhodni do severovzhodni veter. Ponoči se bodo krajevne padavine še pojavljale.
V petek bo na Primorskem sončno, drugod spremenljivo do pretežno oblačno. Nastajale bodo krajevne padavine, predvsem popoldne tudi nevihte. Na Primorskem bo še pihala večinoma šibka burja, drugod šibek vzhodni veter.
V soboto in nedeljo bo sončno, predvsem v hribih bodo popoldne nastale posamezne nevihte. Še bo pihal veter vzhodnih smeri, na Primorskem večinoma šibka burja.

Oznake: GRS
eXTReMe Tracker