Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Bilten URSZR – 01.08.18

01.08.2018

Uporabljane oznake: Bilten | GRS | vreme | plaz | RAZ |sneg


URSZR: obvestila (nesreče prejšnjega dne ...)
URSZR: opozorila (predviden razvoj vremena ...)

www.Meteo.si <|> www.arso.gov.si

Podrobnejša vremenska napoved
► posebej za gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Snežne razmere

• Meteoalarm.eu: vremenska opozorila 
Vreme-on.net
Vreme.net  [vreme.zurnal24.si]

s Kredarice

GRZS: povzetek Biltena URSZR

sreda, 1. avgust 2018, ob 09:28, Uredništvo G-L, ogledov: 544

GRS v štirih akcijah
Predviden razvoj vremena

Ob 13.39 so posredovali reševalci GRS Bohinj, dežurna ekipa za reševanje v gorah in helikopter Slovenske vojske ter poleteli proti Voglu, kjer se je poškodovala planinka. Poškodovano so na kraju oskrbeli, nato pa so jo bila prepeljali na zdravljenje v SB Jesenice.

Ob 16.24 se je pod Socerbom, občina Koper, ponesrečil jadralni padalec. Gasilci JZ GB Koper so z vrvno tehniko uredili dostop do ponesrečenca in ga predali reševalcem GRS Ljubljana in PHE Obala v nadaljnjo oskrbo. V UKC Ljubljana ga je prepeljala dežurna ekipa HNMP na Brniku s helikopterjem Slovenske vojske.

Ob 12.47 sta nad vasjo Poljubinj v občini Tolmin v zraku trčila nemški in poljski jadralni padalec in nepoškodovana pristala na drevesih na pobočju Kobale. Posredovali so reševalci GRS Tolmin, ki so nudili pomoč padalcem pri sestopu z dreves in pri pobiranju prepletenih padal. Oba jadralna padalca sta nepoškodovana sestopila v dolino.

Ob 21.35 so na Koči pri Savici, naselje Ukan, občina Bohinj, pogrešali tujega planinca, ki je v dopoldanskem času odšel proti Komarči in Črnem jezeru. Našli so ga mimoidoči in ga nepoškodovanega pospremili do koče. Aktivirani so bili reševalci GRS Bohinj in policija.

Predviden razvoj vremena

V sredo bo pretežno jasno, popoldne bodo nastale posamezne vročinske nevihte. V noči na četrtek se bodo zlasti nad vzhodno polovico države razširile plohe ali nevihte, ki se lahko nadaljujejo tudi v jutro.
V četrtek bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Predvsem popoldne bodo nastajale nevihte, ki bodo pogostejše na vzhodu države. Na Primorskem bo zapihala šibka burja, drugod v notranjosti vzhodni do severovzhodni veter.
V petek bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, predvsem popoldne bodo nastajale plohe in nevihte. Soparno bo.
V soboto bo sončno, verjetnost za popoldanske nevihte bo spet manjša. Pihal bo veter vzhodnih smeri, na Primorskem večinoma šibka burja.

Oznake: GRS
eXTReMe Tracker