Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Eni na Drsteljo

Večer, Regije: … drugi ob Ptujskem jezeru

Pohodi ob polni luni so tudi med ljubitelji pohodništva na Ptuju vedno bolj priljubljeni. Tako se bodo danes, v petek, na pot iz ptujskega Ljudskega vrta na Drsteljo podali tisti, ki že od leta 2003 hodijo z Zrelim vedežem.
"Tokrat se podajamo na že 216 pohod, ki bo, če nam le oblaki ne bodo prekrili dogajanja na nočnem nebu, nekaj posebnega. Opazovali bomo popolni Lunin mrk, menda najdaljši v tem stoletju,” vabi v družbo, ki se ji bodo pridružili tudi člani Planinskega društva Hajdina, Vika Dabič iz društva Zreli vedež.
Zbor pohodnikov bo ob 19. uri, šest kilometrov dolgo pot do kmetije Lacko zmorejo tudi tisti z manj kondicije, primerna je za vse generacije pohodnikov. Prav posebni lunin mrk bodo nocoj poskušali "ujeti" tudi pohodniki Šole zdravja iz sosednje občine Markovci. Ti se ob polni luni od lanskega decembra sprehajajo ob Ptujskem jezeru. Zbor udeležencev bo danes ob 20. uri pri gostišču Palaska v Novi vasi pri Markovcih. Od tam bo pohodnike kakih dvanajst kilometrov dolga pot vodila ob jezeru čez Puhov most in mimo Rance nazaj v Markovce. Pohodniki, tako tisti v mestu kot na vasi, vabijo vse, ki si želijo druženja ob polni luni, da se jim pridružijo. (ps)

Vecer.si 27.07.2018
Eni na Drsteljo, drugi ob Ptujskem jezeru

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27537

Informacije

Informacije