Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 26.07.18

GRS v osmih (8) akcijah
Predviden razvoj vremena

Ob 7.50 so se v Severni Triglavski steni, občina Kranjska Gora, zaplezali štirje alpinisti. Reševalci GRS Mojstrana so ob pomoči dežurne ekipe za reševanje v gorah in helikopterja LPE rešili alpiniste in jih prepeljali v dolino.

Ob 16.48 je v kanjonu Grmečica v Bohinju planinka padla in se huje poškodovala. Reševalci GRS Bohinj in dežurna ekipa GRS ekipa na Brniku so poškodovanko oskrbeli, posadka s policijskim helikopterjem pa jo je prepeljala v SB Jesenice.

Ob 18.13 je alpinistko pri Koči pri Triglavskih jezerih, občina Bohinj, uščipnilo v hrbtu in ni mogla nadaljevati poti. Posredovali so gorski reševalci GRS Bohinj in dežurna ekipa GRS na Brniku ter obolelo osebo s policijskim helikopterjem prepeljali v SB Jesenice.

Ob 18.00 sta se nad Kočo na Planini pri Jezeru v občini Bohinj zaplezala dva planinca. Reševalci GRS Bohinj in dežurna ekipa GRS ekipa na Brniku ter posadka s policijskim helikopterjem so planinca s pomočjo vitla dvignili v helikopter in prepeljali na planino Blato, od koder so bili pospremljeni v dolino.

Ob 19.06 je na poti na Storžič na meji občin Tržič in Kranj pohodnica s psi obstala in ni mogla nadaljevati. Reševalci GRS Kranj in dežurna ekipa GRS na Brniku so s policijskim helikopterjem pohodnico in dva psa prepeljali v dolino.

Ob 13.59 je nenadno obolel starejši občan v Kamniški koči na Kamniškem sedlu v občini Kamnik. Posredovala je dežurna ekipa GRS in helikopter LPE. Obolelega občana so prepeljali v UKC Ljubljana.

Ob 19.01 je na Šmarni gori pohodnika nenadoma obšla slabost. Reševalci GRS Ljubljana in gasilci GB Ljubljana so osebo oskrbeli in jo prenesli okoli 50 metrov, kjer so jo prevzeli reševalci RPL in prepeljali v bolnišnico.

Ob 11.36 je na pešpoti iz Modrejc na Bučenico, občina Tolmin, tuji pohodnik doživel epileptični napad. Posredovali so gorski reševalci GRS Tolmin, ki so obolelega pohodnika oskrbeli in ga prenesli do ceste v Modrejcah, kjer so ga prevzeli reševalci NMP ZD Tolmin.

Predviden razvoj vremena

V četrtek bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Pojavljale se bodo plohe in nevihte, možna bodo krajevna neurja. Posamezne nevihte se bodo zlasti na vzhodu nadaljevale tudi v noč na petek.
V petek bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Nastajale bodo plohe in nevihte, ki bodo pogostejše v drugi polovici dneva.
V soboto in nedeljo bo prevladovalo sončno vreme, predvsem sredi dneva in popoldne bodo nastale plohe in posamezne nevihte, ki bodo v soboto manj pogoste. Temperature bodo šle navzgor.

26.07.2018

Uporabljane oznake: Bilten | GRS | vreme | plaz | RAZ |sneg


URSZR: obvestila (nesreče prejšnjega dne ...)
URSZR: opozorila (predviden razvoj vremena ...)

www.Meteo.si <|> www.arso.gov.si

Podrobnejša vremenska napoved
► posebej za gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Snežne razmere

• Meteoalarm.eu: vremenska opozorila 
Vreme-on.net
Vreme.net  [vreme.zurnal24.si]

s Kredarice

GRZS: povzetek Biltena URSZR

1 komentarjev na članku "Bilten URSZR – 26.07.18"

Matej Kucler,

Ob 7.50 so se v Severni Triglavski steni, občina Kranjska Gora, zaplezali štirje alpinisti.

To niso bli alpinisti temveč pohodniki, ki so se že dan prej zaplezali v Slovenski smeri.

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27538

Informacije

Informacije