Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Planinski svet - 19.07.18

Primorski dnevnik: Planinska šola | Visoka Ponca

Planinska šola

Od ponedeljka, 25. do sobote, 30. julija je na Planini pri Jezeru potekala 18. Planinska šola v organizaciji Mladinskega odseka Slovenskega planinskega društva Trst in Zveze slovenskih športnih društev v Italiji.

Letošnje planinske šole se je udeležilo 20 otrok med 6. in 13. letom starosti. Spremljalo jih je 6 društvenih voditeljev. Izpeljali smo štiri izlete, in sicer na Pršivec, planino Laz, planino Dedno polje in planino Viševnik. Žal nam vreme ni bilo cel teden naklonjeno, zato smo v deževnih dneh vaditelji pripravili igre in aktivnosti za otroke. Ti so se preizkusili v različnih poligonih s planinsko opremo, v planinskem kvizu ter v skupinskem in posameznem delu.

Otroci in vaditelji smo bili z letošnjo izvedbo Planinske šole zelo zadovoljni, saj so se udeleženci zelo izkazali in, kljub veliki starostni razliki, dobro sodelovali. (jk)

Visoka Ponca

Slovensko planinsko društvo Trst organizira v nedeljo, 29 .julija, vzpon na Visoko Pončo (2274 m), na mogočno, skalnato goro, ki na severu zaključuje greben med Planico in Mangartsko dolino. Odločili smo se za pristop z Belopeških jezer.

Pot je zelo zahtevna in primerna le za izurjenega planinca. Obvezna je oprema za visokogorje: čelada in komplet za samovarovanje. Premostili bomo 1345 m višinske razlike. Celotna tura bo trajala od 7 do 8 ur.

Odhod ob 6. uri iz Bazovice (na Vagi), na razpolago bo društveni kombi. Vpisuje Mauro (tel. 3452420325).

19.07.2018
Četrtkova rubrikaPlaninski svet

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27643

Informacije

Informacije