Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Prostovoljske

TNP, 12.07.2018 Prostovoljske akcije v Bohinju

Fotografije, junij 2018 TNP

ponedeljek, 16. julij 2018, ob 05:28, Franci Savenc, ogledov: 451

JZ Triglavski narodni park: ... akcije v Bohinju

Javni zavod Triglavski narodni park v sodelovanju s Taborniško zvezo Slovenije, Krajevno skupnostjo Stara Fužina – Studor, Turizmom Bohinj, Občino Bohinj, Režijskim obratom Bohinj in Smučarsko skakalnim klubom Bohinj v teh dneh organizira prostovoljske akcije na območju Bohinja.
Različne skupine skavtov, ki prihajajo v Bohinj predvsem iz Belgije in Francije, opravljajo okoljska in družbeno koristna dela, s katerimi pomagajo lokalni skupnosti pri delih v naravi in različnih vzdrževalnih delih ter s tem prispevajo k varovanju narave.

Delo s prostovoljci v Triglavskem narodnem parku postaja utečena večletna praksa. V letu 2017 je pri prostovoljskih akcijah sodelovalo preko sto prostovoljcev, ki so skupno opravili več kot 2200 ur prostovoljnega dela, letos pa pričakujemo približno 150 prostovoljcev.

Sodelovanje in druženje s prostovoljci ima tudi širši pomen. Udeleženci dobijo pozitivno podobo naših krajev, njihov trud in opravljeno delo pa so velik prispevek lokalnemu okolju in skupnosti, ki kot večina turističnih krajev v poletnih mesecih ne premore dovolj rok za dela, ki pa so za podobo kraja in tudi varstvo narave nujna.
JZ Triglavski narodni park  
Oznake: TNP
eXTReMe Tracker