Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Bilten URSZR – 06.07.18

06.07.2018

Uporabljane oznake: Bilten | GRS | vreme | plaz | RAZ |sneg


URSZR: obvestila (nesreče prejšnjega dne ...)
URSZR: opozorila (predviden razvoj vremena ...)

www.Meteo.si <|> www.arso.gov.si

Podrobnejša vremenska napoved
► posebej za gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Snežne razmere

• Meteoalarm.eu: vremenska opozorila 
Vreme-on.net
Vreme.net  [vreme.zurnal24.si]

s Kredarice

GRZS: povzetek Biltena URSZR

petek, 6. julij 2018, ob 10:31, Franci Savenc, ogledov: 523

GRS v štirih akcijah
Predviden razvoj vremena

Ob 8.21 si je na Kredarici pod Triglavom v občini Kranjska Gora tuja planinka poškodovala gleženj. Reševalci GRS Mojstrana in dežurna dežurna ekipa za reševanje v gorah so s posadko in policijskim helikopterjem LPE poškodovano odpeljali v SB Jesenice.

Ob 14.05 je na poti na Triglav onemogla planinka potrebovala pomoč. Posredovali so reševalci GRS Mojstrana in posadka s helikopterjem LPE z v spremstvu dežurne ekipe za reševanje v gorah. S helikopterjem so jo prepeljali v dolino.

Ob 19.11 je na poti s Prisojnika, občina Bovec, obnemogel planinec. Reševalci GRS Bovec so ga s pomočjo helikopterja LPE v spremstvu dežurne ekipe za reševanje v gorah prepeljali v dolino.

Ob 11.25 si je v Drčevem Rutu v Kranjski Gori gozdar poškodoval nogo. Posredovali so reševalci GRS Kranjska Gora. Poškodovanemu so nudili prvo pomoč, ga imobilizirali in prenesli do reševalnega vozila. Reševalci NMP so ga odpeljali v bolnišnico.

Predviden razvoj vremena

V petek bo spremenljivo do pretežno oblačno s plohami in posameznimi nevihtami, ki bodo predvsem na jugu lahko tudi močnejše. Pozno popoldne se bo predvsem na zahodu pokazalo sonce.
V soboto bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Predvsem sredi dneva in popoldne lahko nastane kakšna ploha. Ponekod bo pihal severovzhodni veter, na Primorskem šibka burja.

V nedeljo in ponedeljek kaže na dokaj sončno in toplo vreme.

Oznake: GRS
eXTReMe Tracker