Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Izšel je

petek, 6. julij 2018, ob 05:30, Franci Savenc, ogledov: 416

Slovenski planinski muzej: ... zbornik Triglav 240

Z veseljem sporočamo, da praznovanju 240. obletnice prvega vzpona na Triglav ni videti konca: uspešen posvet Triglav 240, ki je potekal v začetku junija v Slovenskem planinskem muzeju, smo kronali z izdajo zbornika prispevkov, predstavljenih na posvetu.

Namen zbornika je predstaviti nova spoznanja raziskovalcev in poznavalcev Triglava kot gore, mita in simbola ter osvetliti Triglav z naravoslovnega, družboslovnega, umetnostnega in zgodovinskega, seveda pa tudi s planinskega, gorniškega, alpinističnega vidika. Svoja razmišljanja o Triglavu in njegovem pomenu za Slovenke in Slovence predstavljajo strokovnjaki z najrazličnejših področij.

Več kot 40 avtorjev je pripravilo 36 prispevkov, v katerih smo osvetlili pomen našega očaka: kako je pristal v državnih simbolih, kako se prepleta s turistično-športno ponudbo, kako ga varujemo, cenimo kot sveto goro in obremenjujemo z obiskovanjem. Predstavljamo arheološke najdbe in etnološke vidike ohranjanja načina življenja, geografske, geodetske, speleološke zanimivosti in kje je nekoč tekla meja.

Zbornik je na voljo v muzejski trgovinici po ceni 25 €.


Zbornik je mogoče (PDF 21,9 MB) prevzeti na gian.zrc-sazu.si ali zalozba.zrc-sazu.si

Oznake: BIB, MUZ

Komentiraj (1):

Jaka Ortar, petek, 6. julij 2018, ob 10:58

... v založbi ZRC pa je v pdf formatu zastonj:
https://zalozba.zrc-sazu.si/sites/default/files/triglav240.pdf

eXTReMe Tracker