Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Izšel je

Slovenski planinski muzej: ... zbornik Triglav 240

Z veseljem sporočamo, da praznovanju 240. obletnice prvega vzpona na Triglav ni videti konca: uspešen posvet Triglav 240, ki je potekal v začetku junija v Slovenskem planinskem muzeju, smo kronali z izdajo zbornika prispevkov, predstavljenih na posvetu.

Namen zbornika je predstaviti nova spoznanja raziskovalcev in poznavalcev Triglava kot gore, mita in simbola ter osvetliti Triglav z naravoslovnega, družboslovnega, umetnostnega in zgodovinskega, seveda pa tudi s planinskega, gorniškega, alpinističnega vidika. Svoja razmišljanja o Triglavu in njegovem pomenu za Slovenke in Slovence predstavljajo strokovnjaki z najrazličnejših področij.

Več kot 40 avtorjev je pripravilo 36 prispevkov, v katerih smo osvetlili pomen našega očaka: kako je pristal v državnih simbolih, kako se prepleta s turistično-športno ponudbo, kako ga varujemo, cenimo kot sveto goro in obremenjujemo z obiskovanjem. Predstavljamo arheološke najdbe in etnološke vidike ohranjanja načina življenja, geografske, geodetske, speleološke zanimivosti in kje je nekoč tekla meja.

Zbornik je na voljo v muzejski trgovinici po ceni 25 €.


Zbornik je mogoče (PDF 21,9 MB) prevzeti na gian.zrc-sazu.si ali zalozba.zrc-sazu.si

1 komentarjev na članku "Izšel je"

Jaka Ortar,

... v založbi ZRC pa je v pdf formatu zastonj:

https://zalozba.zrc-sazu.si/sites/default/files/triglav240.pdf

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27663

Informacije

Informacije