Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

V nedeljo Igramo

Vecer.si 04.07.2018
V nedeljo Igramo in kuhamo na Ruški koči

 

četrtek, 5. julij 2018, ob 05:29, Bruno Fras, ogledov: 265

V nedeljo Igramo in kuhamo na RuÅ¡ki kočiVečer, Maribor:in kuhamo na Ruški koči. Na Arehu spet tradicionalni tekmovanji v kuhanju pohorskega piskra in igranju na diatonično harmoniko.

V nedeljo Igramo in kuhamo na RuÅ¡ki kočiKot je ob tem času že v navadi, bodo pri Ruški koči na Arehu v nedeljo, 8. julija, spet pripravili tradicionalno prireditev Igramo in kuhamo na Ruški koči. Tekmovanje v kuhanju pohorskega piskra okrog šotora pri areški cerkvi se bo začelo ob 9. uri - do začetka tega tedna se je prijavilo 18 ekip, večinoma iz pohorskih planinskih koč, gostinskih lokalov in turističnih društev, pričakujejo pa še kako prijavo več.
Točno opoldne bo komisija začela ocenjevati in ekipe prodajati izdelke, ves čas pa bodo pri njihovih stojnicah na voljo še druge domače dobrote. Poskrbljeno bo tudi za bolj običajno gostinsko ponudbo. Ob tem bo potekal sejem najrazličnejših izdelkov ter pester kulturni in zabavni program. Ob 14. uri bodo vsem sodelujočim ekipam podelili priznanja ter razglasili najboljše tri. Sledilo bo tekmovanje v igranju na diatonično harmoniko v šestih starostnih kategorijah.
Prireditev bo ob vsakem vremenu. Med zgornjo postajo pohorske vzpenjače pri hotelu Bellevue in Ruško kočo bo organiziran brezplačen avtobusni prevoz.

Darinko Korez

eXTReMe Tracker