Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 02.07.18

GRS v štirih akcijah
Predviden razvoj vremena

Ob 18.21 se je na območju Strehovca v Logarski dolini, občina Solčava, izgubila skupina tujih planincev. Reševalci GRS Celje so jih nepoškodovane varno pospremili v dolino.

Ob 14.12 se je na Mlinarici, občina Bovec, pri zdrsu poškodoval planinec. Posadka helikopterja Slovenske vojske in dežurna ekipa GRS na Brniku zaradi megle nista mogla rešiti planinca, zato sta s helikopterjem v neposredno bližino prepeljala reševalce GRS Bovec in GRS Tolmin, ki so nato poškodovanca na kraju oskrbeli in na klasični način prenesli v dolino, kjer so ga predali v nadaljnjo oskrbo reševalcem NMP Jesenice. Prepeljan je bil v SB Jesenice.

Ob 13.44 se je pri naselju Trnovo ob Soči, občina Kobarid, pri skoku v vodo poškodovala občanka. Reševalci GRS Tolmin in reševalci NMP Tolmin so poškodovanko na kraju imobilizirali in jo prepeljali do kraja pristanka helikopterja SV. Helikopter jo je v spremstvu dežurne ekipe HNMP prepeljal v UKC Ljubljana.

Ob 7.50 je na poti na Kokrsko sedlo, občina Kamnik, pohodnik naletel na obolelo osebo. Zaradi neustreznih vremenskih pogojev helikopter Slovenske vojske ni mogel poleteti do kraja dogodka. Reševalec GRS Kamnik, ki se je nahajal v bližini obolele osebe, je s pomočjo dveh naključnih pohodnikov osebi nudil prvo pomoč z oživljanjem do prihoda drugih reševalcev GRS z zdravnikom, ki je na kraju ugotovil, da je oseba preminila. Na klasičen način so jo prenesli pod mejo oblakov, kjer jo je v dolino prepeljal helikopter v spremstvu dežurne ekipe za reševanje v gorah.

Predviden razvoj vremena

V ponedeljek bo sprva zmerno do pretežno oblačno, popoldne pa se bo delno zjasnilo. Ponekod bo pihal jugovzhodni veter.
V torek bo ob morju prevladovalo sončno vreme. Drugod bo sprva zmerno do pretežno oblačno, popoldne pa delno jasno. Nastale bodo posamezne plohe ali nevihte. Še bo pihal šibak veter vzhodnih smeri, v Vipavski dolini in na Krasu šibka burja.
V noči na sredo in v sredo čez dan bo spremenljivo oblačno, pojavljale se bodo plohe in nevihte.
Tudi v četrtek se bo nadaljevalo nestalno vreme s plohami in nevihtami. Soparno bo.

02.07.2018

Uporabljane oznake: Bilten | GRS | vreme | plaz | RAZ |sneg


URSZR: obvestila (nesreče prejšnjega dne ...)
URSZR: opozorila (predviden razvoj vremena ...)

www.Meteo.si <|> www.arso.gov.si

Podrobnejša vremenska napoved
► posebej za gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Snežne razmere

• Meteoalarm.eu: vremenska opozorila 
Vreme-on.net
Vreme.net  [vreme.zurnal24.si]

s Kredarice

GRZS: povzetek Biltena URSZR

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27532

Informacije

Informacije