Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Bilten URSZR – 27.06.18

27.06.2018

Uporabljane oznake: Bilten | GRS | vreme | plaz | RAZ |sneg


URSZR: obvestila (nesreče prejšnjega dne ...)
URSZR: opozorila (predviden razvoj vremena ...)

www.Meteo.si <|> www.arso.gov.si

Podrobnejša vremenska napoved
► posebej za gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Snežne razmere

• Meteoalarm.eu: vremenska opozorila 
Vreme-on.net
Vreme.net  [vreme.zurnal24.si]

s Kredarice

GRZS: povzetek Biltena URSZR

sreda, 27. junij 2018, ob 15:16, Franci Savenc, ogledov: 547

GRS v dveh akcijah
Predviden razvoj vremena – Razmere v gorah

Ob 17.53 je pri sestopu s Špika v Kačjem grabnu, občina Kranjska Gora, planinec zdrsnil približno 50 metrov. Reševalci GRS Kranjska Gora, dežurna ekipa GRS na Brniku in posadka helikopterja Slovenske vojske so s helikopterjem poškodovanega prepeljali v SB Jesenice, pet nepoškodovanih pohodnikov pa v dolino.

Ob 12.26 je na pobočju Matajurja, občina Kobarid, na nadmorski višini približno 1400 metrov pohodnik izgubil zavest in prenehal dihati. Pomoč so mu nudili pohodniki iz skupine. Še pred prihodom reševalcev postaje GRS Tolmin in dežurne ekipe HNMP Brnik je pohodnik umrl. S helikopterjem Slovenske vojske so ga prepeljali do heliodroma v Tolminu, kjer ga je prevzela pogrebna služba. Reševalci postaje GRS Tolmin so pospremili ostale pohodnike v dolini.

Predviden razvoj vremena

V sredo bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Nastajale bodo krajevne plohe, popoldne je možna tudi kakšna nevihta. Pozno popoldne se bo oblačnost od vzhoda povečala. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem šibka burja. Ponoči bo predvsem na vzhodu občasno deževalo.
V četrtek bo prevladovalo oblačno vreme z občasnim dežjem. Več padavin bo v vzhodnih krajih, na Primorskem pa bo večinoma suho. Še bo pihal veter severnih smeri.
V petek kaže na spremenljivo oblačno vreme, predvsem popoldne bodo še nastajale plohe in posamezne nevihte.
V soboto bo zjutraj in dopoldne pretežno jasno, popoldne pa spremenljivo oblačno. Nastalo bo nekaj ploh, nad hribi tudi kakšna nevihta. Topleje bo.

Oznake: GRS
eXTReMe Tracker