Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 25.06.18

GRS v petih akcijah
Predviden razvoj vremena

Ob 16.17 je dežurna ekipa GRS Celje, ki je bila na Okrešlju, prejela klic, da sta na vrhu Krofičke, občina Solčava, dva planinca, ki ne moreta sestopiti. V reševanje planincev se je vključil helikopter SV z dežurno ekipo za reševanje v gorah, ki je nato omenjena planinca prepeljal do Logarske doline ter ju predal gorskim reševalcem GRS Celje. Planinca nista bila poškodovana.

Ob 10.18 sta se na vrhu plezalne smeri Jugov steber, občina Kranjska Gora, zaplezala alpinista. Reševalci GRS Mojstrana in dežurna ekipa za reševanje v gorah so ju ob pomoči helikopterja SV rešili s stene in prepeljali v dolino.

Ob 10.36 je na Planini pri Jezeru, občina Bohinj, ženska začela krvaveti. Reševalci GRS Bohinj, ki so se nahajali v bližini, so jo oskrbeli in prepeljali v ZD Bohinj.

Ob 14.44 je pri sestopu iz Slemenove špice, občina Kranjska Gora, planinka obtičala med snegom in steno. Reševalci GRS Kranjska Gora so jo z vrvno tehniko rešili iz razpoke, jo oskrbeli in prepeljali nazaj do izhodišča.

Ob 15.18 se je na smučišču na Črnem Vrhu nad Cerknem, občina Cerkno, poškodoval kolesar. Reševalci GRS Tolmin so oskrbeli ponesrečenca, nudili pomoč reševalcem in pospremili ponesrečenca do mesta, kjer ga je prevzela dežurna ekipa HNMP. S helikopterjem SV je bila prepeljana v UKC v Ljubljana.

Predviden razvoj vremena

V ponedeljek dopoldne bo oblačno, dež bo do sredine dneva večinoma ponehal. Popoldne se bo delno zjasnilo, lahko še nastane kakšna ploha.
V torek bo na Primorskem pretežno jasno, drugod delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Popoldne bodo krajevne plohe, bolj verjetne v vzhodni polovici Slovenije. Pihal bo veter vzhodnih smeri, na Primorskem šibka burja.
V sredo bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Sredi dneva in popoldne bodo krajevne plohe. Še bo pihal severovzhodni veter, na Primorskem šibka burja.
V četrtek bo pretežno oblačno, v zahodni Sloveniji bo povečini suho, drugod bo občasno rahlo deževalo.

25.06.2018

Uporabljane oznake: Bilten | GRS | vreme | plaz | RAZ |sneg


URSZR: obvestila (nesreče prejšnjega dne ...)
URSZR: opozorila (predviden razvoj vremena ...)

www.Meteo.si <|> www.arso.gov.si

Podrobnejša vremenska napoved
► posebej za gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Snežne razmere

• Meteoalarm.eu: vremenska opozorila 
Vreme-on.net
Vreme.net  [vreme.zurnal24.si]

s Kredarice

GRZS: povzetek Biltena URSZR

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27639

Informacije

Informacije