Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Kriterij

AO Tržič - Milan Meglič: ... zadnjega snega

Kot že v navadi se ob koncu snežne sezone zberemo najbolj zagrizeni smučarji in ob zadnjih snežnih zaplatah kaj odpeljemo. Letos smo bili res pozno, saj maj vremensko ni dopuščal, da bi smuk izvedli prej. Po dolinah je že zdavnaj vse pokošeno, mi pa še vedno strašimo s smučmi in pancerji po svetu. Udeleženci štirje, glavni organizator Janez Štefe. Malta je bila za ta čas dobra izbira, blizu, visoko se da pripeljati in tudi cilj Kolnbreinspitze ni bil pretežak.

Prvi pogled na ne preveč zasneženo dolino, kamor smo bili namenjeni, ni zbujal pretiranega zadovoljstva, vse je bilo bolj kopno kot sneženo in je bilo treba smuči natakniti na nahrbtnik in nesti dobrih 20 minut do snega. Višje gori je bila zadeva veliko boljša, presenetil nas je močno pomrznjen sneg ter globoki kanali in grbine od obilo dežja v preteklih tednih. S seboj nismo imeli derez, zato se odločimo, da ne bomo rinili na vrh, ker je pretrdo in prenevarno, zato izberemo sedlo levo od vrha, kamor smo lahko prišli s smučmi. Najlepši del ture (malico) smo malo razvlekli in se greli na sončku, da je snežno podlago vsaj malce odtajalo pa še vseeno je bila smuka v zgornjem delu podobna vožnji po tračnicah. Nižje je bilo že mnogo bolje in smo uživali v pravem pomladnem putru, posutem z afriškim peskom. Tisti malo bolj tišasti smo se pripeljali zelo blizu izhodišča, s tem da je bilo nekajkrat treba sneti smuči. Tura bolj na »izi« in na koncu vsi zadovoljni, časa je bilo še dovolj, tako da smo prvo pivo spili pri slapu Falbach, naslednje pa še v mestu Gmund.

Verjetno bi bila za ta čas dobra izbira Ankogel iz Malte, ki smo ga ves čas opazovali, s tem da bi se okrog jeza podali na kolesih, kar jih je storilo zjutraj kar nekaj, pa naj bo to mogoče ideja – izziv za naslednjič.
Milan Meglič

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27639

Informacije

Informacije