Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Soča outdoor

  04.06.2018
Soča outdoor festival v nedeljo odpira orientacijski tek

 

četrtek, 7. junij 2018, ob 05:30, Franci Savenc, ogledov: 253

... festival v nedeljo odpira orientacijski tek: Primorske novice - Igor Mušič

Vsakoletni tolminski praznik športov v naravi, Soča outdoor festival, bo imel uvodno dejanje v nedeljo s tekmovanjem v orientacijskem teku na Mengorah.

TOLMIN > Soča outdoor festival se letos začenja z nedeljsko odprto mednarodno tekmo slovenske orientacijske lige na srednjih raz daljah (do 4 km).
Organizator je orientacijska sekcija Planinskega društva Tolmin, pod vodstvom Mirande Ortar, ki bo ob tej priložnosti prvič dala na uporabo nov orientacijski zemljevid tega območja. Gostitelji so sicer tudi tekmovalno uspešni. Na nedavnem državnem prvenstvu na dolgih progah je prvak v kategoriji do 16 let postal Natan Maj Poženel. V kategoriji do 18 let si je bron priboril Gašper Čopi.

Tekmovanje se bo začelo ob 10. uri nad parkiriščem pod Mengorami, ob cesti Kozaršče - Most na Soči. Kategorizirani tekmovalci imajo čas za prijavo še danes do polnoči na spletnem prijavnem mestu OrienteeringOnLine. Otroci, začetniki in nekategorizirani tekmovalci (open) se bodo lahko prijavili na prizorišču še na dan tekmovanja. Celoten razplet tekmovanja v vseh kategorijah bo znan do 14. ure. Obiskovalci si bodo lahko na malem vrhu Mengore ogledali muzej prve svetovne vojne na prostem ali se preizkusili v jahanju konj na bližnjem ranču Pelance.

Glavnina programa Soča outdoor festivala s startno - cljno in prireditveno areno na tolminskem Sotočju se bo sicer odvijala 29. in 30. junija ter 1. julija. Ob razstavi športne opreme in programih za otroke se bo zvrstila serija rekreativnih tekmovalnih preizkušenj v različnih športih. V programu so ravninski in gorski teki na različne razdalje, preizkušnje z gorskimi kolesi, veslanje stoje, športno plezanje, padalstvo in zmajarstvo ter duatlon.
Podrobne informacije na: soca-outdoor.com/sl/pro gramme/.

eXTReMe Tracker