Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 14.05.18

GRS v treh akcijah
Predviden razvoj vremena – Razmere v gorah

Ob 5.16 je na planinski poti na Osojnico, občina Bled, preko skalnega skoka padel planinec in se hudo poškodoval. Gorski reševalci GRS Radovljica so poškodovanega planinca na kraju nesreče oskrbeli, ga s pomočjo vrvne tehnike dvignili nazaj na pot, prenesli v dolino in ga predali reševalcem NMP Bled.

Ob 13.41 sta na območju občine Kranjska Gora, plezalca med plezanjem v severni steni Prisojnika zaradi pomanjkljive zimske opreme in plezalkine onemoglosti obtičala na mestu. Posredovali so gorski reševalci postaje GRS Kranjska Gora in posadka s helikopterjem SV v spremstvu združene ekipe GRS in HNMP. S helikopterjem so ju nepoškodovana prepeljali v dolino.

Ob 12.29 je na planinski poti proti Kremžarjevem vrhu, občina Slovenj Gradec, pohodnico obšla slabost. Reševalci ZRCK Ravne na Koroškem so jo na kraju oskrbeli, gorski reševalci GRS Maribor pa so jo z nosili prenesli dober kilometer do reševalnega vozila. Reševalci NMP so jo odpeljali v Splošno bolnišnico Slovenj Gradec.

Predviden razvoj vremena

V ponedeljek bo pretežno oblačno. Občasno bo deževalo, lahko tudi zagrmi. Dež bo najbolj izdaten na severovzhodu države. Ponoči bodo padavine oslabele in marsikje tudi ponehale.
V torek bo na zahodu pretežno oblačno, drugod pa delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. V zahodni Sloveniji bo občasno deževalo, drugod bodo predvsem sredi dneva in popoldne nastajale krajevne plohe. Pihal bo jugozahodni veter.
V sredo in četrtek se bo nadaljevalo nestanovitno vreme, predvsem sredi dneva in popoldne bodo krajevne plohe. Ponekod bo pihal bo jugozahodni veter.

14.05.2018

Uporabljane oznake: Bilten | GRS | vreme | plaz | RAZ |sneg


URSZR: obvestila (nesreče prejšnjega dne ...)
URSZR: opozorila (predviden razvoj vremena ...)

www.Meteo.si <|> www.arso.gov.si

Podrobnejša vremenska napoved
► posebej za gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Snežne razmere

• Meteoalarm.eu: vremenska opozorila 
Vreme-on.net
Vreme.net  [vreme.zurnal24.si]

s Kredarice

GRZS: povzetek Biltena URSZR

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27657

Informacije

Informacije