Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Divjina Rusije

Center TNP Bohinj: Veseli bomo, če se boste udeležili slavnostnega odprtja fotografske razstave,

... na katero vabita JZ Triglavski narodni park in Naravni rezervat Kronotsky s Kamčatke (Rusija):

DIVJINA RUSIJE,
ki bo 18. maja 2018, ob 18.00, v Centru TNP Bohinj.

Razstava je posvečena 100. obletnici sistema varovanja narave v Rusiji, letu naravnih rezervatov in letu ekologije, ki so ju v letu 2017 obeležili v Rusiji. 40 ruskih zavarovanih območij sodeluje pri edinstvenem fotografskem projektu, katerega pobudnik je Naravni rezervat Kronotsky na Kamčatki.

Razstava prikazuje fantastične pokrajine in zanimive zgodbe iz življenja živali. Avtorji razstave so svetovno znani naravoslovni fotografi, ki so opravili izjemno delo in s svojimi fotografijami prispevali k boljši prepoznavnosti lepot ruske neokrnjene narave v svetu.

Slavnostnemu odprtju bo ob 19.30 sledila predstavitev ruskih zavarovanih območij narave v sliki in besedi, predstavil jih bo Roman Korchigin iz Naravnega rezervata Kronotsky.

O razstavi

Divjina Rusije je narodov ponos. Ustanavljanje naravnih rezervatov, narodnih parkov in naravnih spomenikov je v Rusiji tradicionalen in učinkovit način reševanja globalnih in lokalnih okoljskih problemov. Danes je površina vseh zavarovanih območij narave 11,4% celotne površine države, to je 206,7 milijonov hektarjev.

V zavarovanih območjih se veča število vrst, ki so bile ogrožene: bizonov, ki so skoraj izginili med veliko domovinsko vojno (1941-1945) ter amurskih leopardov in tigrov, ki jih je ogrožal krivolov. Habitat polarnih medvedov v odprtih prostorih Arktike je očiščen odpadkov in oživljajo se tradicionalne dejavnosti manjših narodov, katerih življenje je neločljivo povezano z neokrnjeno naravo. Tu se nahaja Klyuchevskaya Sopka, najvišji in eden najbolj aktivnih vulkanov v Evraziji, Dolina Gejzirjev, edina na celini, in največji svetovni rezervoar sladke vode – Bajkalsko jezero.

Na fotografski razstavi boste videli lepote, ob katerih vam bo vzelo dih, saj je v zavarovanih območjih narava neokrnjena in njeni edini gospodarji so divje živali. Fotografi iz različnih dežel sveta so obiskali najlepša območja v Rusiji in opravili so velikopotezno delo, da lahko z njihovimi očmi vidite osupljive pokrajine in vznemirljive zgodbe iz življenja divjih živali.

Pri tem projektu so združila moči največja zavarovana območja Rusije, pobudnik pa je bil Naravni rezervat Kronotsky (Kamčatski Kraj). Da bi razumeli dimenzije projekta, si oglejte zemljevid Rusije, na katerem so označena območja, ki jih predstavlja razstava.

Upamo, da vas bodo fotografije navdušile za delo in potovanje po Rusiji in bodo pripomogle k razmisleku, kako pomembno je ohraniti neokrnjeno naravo. Pridite v Rusijo, zavarovana območja lahko vsakogar presenetijo! Ugotovili boste, da Rusija ni samo velikanska tajga, mrzlo morje in neskončna polja, ampak tudi vulkani in gejzirji, ekosistemi najčistejših rek, jezer in starodavnih gozdov, ki osupljajo s svojo biotsko pestrostjo; Rusija so tudi žive vode Tihega oceana, barvite stepe in ostra lepota nedostopnih gora. Da bi videli lepoto Rusije s svojimi očmi, je dovolj, da si to zaželite. Sprejemamo goste iz vsega sveta in smo pripravljeni brez konca razlagati o naravi naše dežele. Danes lahko od turističnih agencij izveste vse o možnostih obiska edinstvene narave v naravnih rezervatih in narodnih parkih. In seveda, tudi organizatorji projekta »Divjina Rusije« vam pri tem lahko svetujejo.

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27531

Informacije

Informacije