Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Na Velki

  04.05.2018
Na Veliki planini med prvomajskimi prazniki rekorden obisk

sobota, 5. maj 2018, ob 05:27, Uredništvo G-L, ogledov: 561

Delo - STA: ... med prvomajskimi prazniki rekorden obisk

Kamnik – Iz družbe, ki upravlja tudi istoimensko smučišče, so danes sporočili, da so žafrani ter sončno in toplo vreme med 27. aprilom in 2. majem letos privabili več kot 10.000 obiskovalcev, medtem ko so v vsem aprilu lani imeli 3500 gostov. Med tujimi obiskovalci so bili letos gostje iz ZDA, Nizozemske in Češke ter Italije, Nemčije, Avstrije in Hrvaške.

Čeprav se poletna sezona na Veliki planini še ni uradno začela, saj pastirji in živina tja pridejo okoli 8. junija, je bilo živahno že te dni, pravijo v družbi, saj so med drugim pripravili prvomajski golaž in turni smuk. Tradicionalne poletne dogodke v poletnih mesecih, kot sta tekmovanje harmonikarjev in praznik Marije Snežne, bodo spremljali tudi drugi dogodki, med drugim otroške delavnice, praznik trniča ter sobotni vodeni ogledi, napovedujejo.

Komentiraj (1):

Tone Škarja, sobota, 5. maj 2018, ob 10:22

Nemarnost nemarna!!! - Velka je naselje v občini Dravograd, VÉLIKA PLANINA pa je res VELÍKA po vseh kriterijih, tudi po površini in lepoti. Komaj poldrugi milijon nas govori slovensko, pravilno morda le tretjina tega, pa se še moramo spakovati. Kaj bo res nazadnje imela vsaka vas svoj pravopis, vsi skupaj pa podomačeno angleščino? Soodgovorno je seveda tudi uredništvo!

eXTReMe Tracker