Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Bilten URSZR – 29.04.18

29.04.2018

Uporabljane oznake: Bilten | GRS | vreme | plaz | RAZ |sneg


URSZR: obvestila (nesreče prejšnjega dne ...)
URSZR: opozorila (predviden razvoj vremena ...)

www.Meteo.si <|> www.arso.gov.si

Podrobnejša vremenska napoved
► posebej za gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Snežne razmere

• Meteoalarm.eu: vremenska opozorila 
Vreme-on.net
Vreme.net  [vreme.zurnal24.si]

s Kredarice

GRZS: povzetek Biltena URSZR

nedelja, 29. april 2018, ob 11:36, Franci Savenc, ogledov: 933

GRS v treh akcijah: pri sestopu zaradi nanosov snega, kolesarju in padalcu
Predviden razvoj vremena – Razmere v gorah

Ob 17.49 pohodniki na vrhu Pršivca, Stara Fužina, občina Bohinj, zaradi nanosov snega niso mogli varno sestopiti. Posredovali so gorski reševalci postaje GRS Bohinj ter z združeno ekipo HNMP in GRS na Brniku, ki so s helikopterjem SV prepeljali štiri osebe in dva psa nazaj v dolino.

Ob 2.24 se je na cesti med Solarji na grebenu Kolovrata in naseljem Volče, občina Tolmin, pri padcu poškodoval kolesar. Reševalci NMP Tolmin in gorski reševalci GRS Tolmin so poškodovanca na kraju oskrbeli in prepeljali na zdravljenje v Splošno bolnišnico v Šempetru pri Gorici.

Ob 14.36 je nad vasjo Gabrje v občini Tolmin tuj padalec nepoškodovan pristal na drevesu. Posredovali so pripadniki GRS Tolmin, ki so padalcu pomagali sestopiti z drevesa in sneli padalo.

Predviden razvoj vremena

V nedeljo bo precej jasno, popoldne pa se bo zmerno pooblačilo in izjemoma lahko nastane kakšna kratkotrajna ploha. Čez dan bo pihal šibak južni do jugozahodni veter. Ponoči se bo oblačnost v zahodni Sloveniji povečala.

V ponedeljek bodo v zahodni Sloveniji že zjutraj krajevne plohe in posamezne nevihte, ki bodo dopoldne segle do osrednje Slovenije. Popoldne bo več sončnega vremena, plohe bodo povsod ponehale. Pihal bo zmeren jugozahodni veter.

V torek bo povečini sončno, proti večeru pa bo oblačnost od jugozahoda pričela naraščati. Pihal bo povečini šibak jugozahodni veter.

V sredo bo pretežno oblačno, ponekod bo občasno rahlo deževalo.

Oznake: GRS
eXTReMe Tracker