Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Neprimerno

Delo: ... obuta sta se za preživetje oprijemala trave

Prestrašena in prezebla tujca je rešil helikopter slovenske vojske.

Gorski policisti in helikopter slovenske vojske so v sredo v Karavankah reševali tuja planinca, ki sta bila povsem neprimerno oblečena in obuta za obisk gora.

Tuja planinca sta se pozno popoldan znašla na območju Košutnikovega turna nad nevarnimi prepadnimi stenami, potem ko sta se že dopoldan odpravila na goro z Dolge njive. Pri vzponu sta se zaradi neustrezne obutve izogibala snežišču in s tem tudi poti, dokler nista prišla do območja prepadnih sten na nevarni vpadnici nad planšarijo. Tam sicer je planinska pot, po kateri pa zaradi neprimerne opreme nista mogla nadaljevati. Da bi se vrnila nazaj, jima je zmanjkalo moči.

Prestrašena in premražena planinca, ki sta bila oblečena v kratke hlače, je iz nevarnosti rešil helikopter slovenske vojske. Tujca nista bila poškodovana, je sporočila policija.

Za nohti planincev so reševalci opazili polno prsti, kar kaže, da sta imela na strmem pobočju zaradi superg velike težave pri gibanju. Iz obupa sta pulila in se oprijemala za travo, kar pa je nevarno, saj trava ni trden in zanesljiv material, opozarja policija, v primeru planincev pa je bila edina možnost, da sta dočakala prihod reševalne ekipe.

19.04.18 12:58
Neprimerno obuta sta se za preživetje oprijemala trave

Obisk slovenskih gora bi se za tujca lahko končal tragično.
FOTO: Tomaž Branc

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27643

Informacije

Informacije