Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Alpe brez meja

Knjigarna in papirnica Konzorcij: Predavanje o gorah Vzhodnih Alp in predstavitev knjige Alpe brez meja. Ponedeljek, 16. aprila, ob 18. uri


Zakonca Irena Mušič Habjan in Vladimir Habjan, odlična gornika ter znana in preizkušena gorniška publicista, sta novembra lani izdala obsežen vodnik po Vzhodnih Alpah.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

V dobrem desetletju, ki je za nami, sta začela sistematično zahajati v bližnja in tudi bolj oddaljena območja alpskega loka, z namenom, da bosta svoja bogata spoznanja ovekovečila tudi v pisni obliki. Verjetno sta med tistimi Slovenci, ki so stali na največ vrhovih v Vzhodnih Alpah, saj v tem območju skorajda ni pomembnejšega vrha, na katerega ne bi pristopila.
Rezultat tega sijajnega gorniškega uspeha je izbirni vodnik, ki ga je izdala založba Sidarta.

Lepo vabljeni!

 

V knjigi je predstavljenih 80 najzanimivejših vrhov vseh pomembnejših gorskih skupin v obsežnem vzhodnem alpskem loku, od Karnijskih Alp preko Dolomitov ter avstrijskih in nemških Alp do Bernine na italijansko-švicarski meji. Ture so različnih dolžin in težavnosti, od nezahtevnih vzponov do bolj ali manj zahtevnih ferat, ledeniških tur in lažjih plezalnih smeri. Nekaj najtežjih vzponov ponekod seže do spodnje četrte stopnje, a le zato, ker lažjega pristopa na vrh ni. Knjiga je namenjena izkušenim, radovednim in kondicijsko dobro pripravljenim gornikom. Vsaka tura v vodniku je predstavljena z natančnim opisom vzpona in sestopa ter z vsemi potrebnimi podatki in nasveti, ki nam bodo olajšali tako izbiro cilja kot samo pot do izhodišča.

 

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27625

Informacije

Informacije