Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Odslej

v planinskih kočah turistična taksa tudi za člane PZS

15. marca 2018 je začel veljati nov Zakon o spodbujanju razvoja turizma, ki na novo ureja turistično takso.
Turistična taksa je sedaj obvezna
za vse tudi v planinskih kočah.

Višino takse bodo do 15. junija določile občine, do takrat pa veljajo obstoječe višine takse. Dodatno se bo s 1. januarjem 2019 začela obračunavati tudi t. i. promocijska taksa, ki bo znašala dodatnih 25 % od turistične takse v posamezni občini.
Planinska zveza Slovenije je uspela s pobudo, da se turistična taksa za tabore in letovanja otrok ne plačuje. Osebe do 18. leta in njihove vodje oz. mentorji, ki so udeleženci letovanj, ki jih organizirajo društva s statusom pravne osebe v javnem interesu, torej ne plačujejo turistične takse.

Novost je tudi na področju prijave gostov v planinskih kočah. S 1. marcem je stopil v veljavo tudi sistem eTurizem, ki ga je opredeli novi Zakon o prijavi prebivališča.
Vsi ki bodo v planinski koči prenočili, morajo obvezno predložiti osebni dokument (potni list, osebna izkaznica, vozniško dovoljenje)!
Zato velja opozorilo, da ga vzemite s seboj na planinsko turo, vodjem večdnevnih izletov pa priporočamo da na to opozorijo udeležence že v razpisu. Ta obveznost ne velja za mladoletne otroke.

Vir: PZS.si  

 

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

1 komentarjev na članku "Odslej"

Primož Auersperger,

Vsebina je bila izbrisana na zahtevo avtorja / IP

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27663

Informacije

Informacije