Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Umrl

Delo/Kronika - STA, 25.03.2018 18.25
Pod snežnim plazom na Mrzli gori umrl planinec
Fotografija je simbolična. Foto: Špela Javornik/Delo 

ponedeljek, 26. marec 2018, ob 05:28, Franci Savenc, ogledov: 1257

Delo: ... pod snežnem plazom na Mrzli gori
GRS Celje: Dve nesreči ob istem času

Planinec se je tako hudo poškodoval, da je na kraju nesreče umrl.

Na Mrzli gori je danes sredi dneva snežni plaz spodnesel planinca. Ta se je tako hudo poškodoval, da je na kraju nesreče umrl.

Posredovali so celjski gorski reševalci, ki so preminulega planinca s pomočjo helikopterja Slovenske vojske prepeljali v dolino in ga predali pogrebni službi, poroča uprava za zaščito in reševanje. 


26.03.2018 GRS Celje - Aleš Kovač: Dve nesreči ob istem času

Ta vikend smo celjski gorski reševalci z veliko vnemo pripravljali tradicionalni memorial v turnem smučanju, ki se je v spet lepo zaključil z družabnim srečanjem v Logarski dolini. Žal pa smo še pred razglasitvijo najboljših morali na intervencijo.

MRZLA GORA
V južni steni Mrzle gore, ki pa marca ni več tako mrzla, je manjši snežni plaz odnesel plezalca, ki je s soplezalcem sestopal po eni od grap.
Žal mlademu alpinistu nismo mogli več pomagati.

BRANA
Več sreče je imel smučar, ki se je spuščal po severni strani Brane proti Kamniškemu sedlu. Na izpostavljenem prečnici ga je iz neznanega razloga odneslo in padel je čez približno stometrski skalni skok proti Okrešlju. Na srečo se je padec končal na mehkem snegu in tako poškodbe, ki jih je dobil, niso bile tako hude kot so po navadi v tej nevarni steni.
(Na fotografiji je stena [Boštjanca] preko katere je padel in njegova sled po padcu v snegu. Doslej se je večina teh padcev končala s smrtjo.)

Pri obeh akcijah je sodelovala dežurna ekipa z Brnika, ki je sočasno ob pomoči domačih reševalcev pomagala pri reševanju in prevozu moštva.

Oznake: GRS
eXTReMe Tracker