Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Grintova pot

SPM vabi v petek, 16. marca, ob 18. uri na muzejski večer: Franci Horvat bo predstavil najlepša brezpotja okoli Grintovcev

Na predavanju bomo spoznali najlepša brezpotja okoli Grintovcev.
Najprej se bomo podali po Robanovem kotu vse do Robanove planine, od tam bomo sledili potki čez Črni hriber, mimo stana pod Utami na greben, ki vodi na Travnik oziroma Krofičko. Sestopili bomo po lovski poti v Škrbino in pot nadaljevali pod Ojstrico, do sedla med Rjavčkim vrhom in Škarjami. Spustili se bomo po poti, ki vodi skozi Grlo v Logarsko dolino, tam bomo prečili cesto in se podali po stezici, ki pripelje do zaraščene planine Zabrložnica z lovsko kočo. Pot nadaljujemo proti Okrešlju oziroma Savinjskemu sedlu. Na Zgornjem Okrešlju zavijemo pod Frenkove plošče, ki jih obidemo po desni strani, ter se priključimo poti, ki vodi na Mrzlo goro. Malce sestopimo, nato prečimo pod Mrzlim vrhom vse do Savinjskega sedla oziroma Jezerskega sedla. Po nakazani stezici gremo, do ledenika pod Skuto oziroma do koče na Ledinah. Nato sledi klasična pot čez Žrelo do Češke koče oziroma spust po stari poti na Jezersko, zadnji del pa je namenjen vlakam, ki vas pripeljejo do domačije Makek. Sledi vzpon na Mlinarjevo sedlo, mimo Povšnarjeve in Golobarjeve planine bomo prečili do domačije Suhadolnik. Malce nad njim bomo poiskali staro pot, ki je nekoč vodila na Kokrsko sedlo. Povzpeli se bomo na Kalško goro, od tam pa spustili po lovski poti v Kamniško Bistrico. Sledi zopet vzpon na Jermanco oziroma po poti čez Repov kot na Srebrno sedlo, nato pa sestop na Korošico.

Markirani poti bomo sledili do Kocbekove koče na Molički planini in se nato povzpeli na Veliko Zelenico. Sestopili bomo po poti, ki pelje preko Poljskih devic k Polšakovi planini, nato bo sledil spust k Bevškovi planini oziroma v Robanov kot in s tem je Grintova pot končana.

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27531

Informacije

Informacije