Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Še vedno

16.02.2018 14:12
Smrt Mihe Šumija: Še vedno upam, da bodo sporočili, da to nisi ti

 

sobota, 17. februar 2018, ob 05:28, Uredništvo G-L, ogledov: 760

Slovenske novice:  ... upam, da bodo sporočili, da to nisi ti - Smrt Mihe Šumija

Tragedija se je zgodila, ko je plezal na goro Hood.

PORTLAND – Ameriški in slovenski prijatelji 35-letnega Mihe Šumija, ki je v Oregonu na gori Hood omahnil v smrt, se s čustvenimi zapisi poslavljajo od njega. »Še vedno upam, da bodo sporočili, da to nisi ti ... ti, ki si ljubil življenje in v vsem videl samo dobro. Ljubil si gore, nešteto ur sva debatirala o njih in te so te tudi vzele. R. I. P. Miha,« je zapisala prijateljica Jasmina.

Ni bil prvi

Novica o tragediji je odjeknila včeraj, nesreča pa se je zgodila v torek, ko se je Šumi s prijatelji odpravil na 3400 metrov visok ugasli ognjenik. Po besedah Šumijeve prijateljice so bile razmere za plezanje dobre, a se je začel led v lepem sončnem dnevu topiti. Šumi pa ni prva žrtev gore Hood, ta je v preteklosti zahtevala že 130 žrtev.

Čustveni zapisi

»Ne morem verjeti, ne morem verjeti, da te ni več med nami. Zaradi ljudi, kot si t, je svet lepši. S tabo sem v mislih in v srcu. Počivaj v miru,« je še dodala Nina.

Maggie je v angleščini zapisala, da je bil vedno nasmejan in da je oboževal življenje. »V mislih in z molitvijo smo z njegovo družino,« je dodala. Robert pa: »Včeraj smo izgubili prijatelja. Miha, pogrešali te bomo. Odšel je veliko premlad.«

Šumijeva smrt je prizadela tudi Christie: »Moje srce je strto. Včeraj smo izgubili prijatelja. Tragedija se je zgodila, ko je plezal na goro Hood. Trenutno sem brez besed, a sem res vesela, da sva bila takšna prijatelja. Radi te imamo, brat.«

Oznake: ALP
eXTReMe Tracker