Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Tradicionalni

TD Bohinjska Bela: Galetovec 2018

sobota, 3. februar 2018, ob 11:22, Franci Savenc, ogledov: 762

Organizator sporoča: 22. Pohod in turni smuk bo jutri, v nedeljo, 4. februarja

Turistično društvo Bohinjska Bela organizira v nedeljo, 4. februarja, 22. turni smuk in pohod na Galetovec.

Galetovec je 1265 metrov visok vrh nad Bohinjsko Belo, s katerega je izredno lep razgled na velik del Gorenjske. Organiziran odhod bo ob 8.30 izpred Doma krajanov (poleg trgovine in gostilne Rot) na Bohinjski Beli.
V pastirski koči pod vrhom bodo vsi pohodniki brezplačno dobili čaj in spominske kolajne, poskrbljeno bo tudi za jedačo. Štartnine ni, prijave niso potrebne.

Vzpon bo čez Slamnike, sestop pa čez Planino za Jamo in navzdol na Podklanec. Pot je markirana in bo še dodatno označena. Tik pred koncem sestopa je možnost zaviti levo in prečiti na pot, ki vodi čez Široko peč, po kateri pridemo skoraj do izhodišča. S tem se lahko izognemo hoji po glavni cesti.
V primeru ugodnih snežnih razmer je mogoč tudi vzpon in spust s smučmi (preko senožeti in po gozdni cesti), urejena pa bi bila tudi cesta za sankanje.

Za družine z otroci je bolj primeren vzpon po isti poti kot sestop, torej čez Planino za Jamo ali po gozdni cesti iz smeri Gorjuš, od koder je zelo malo višinske razlike.

Udeležba je na lastno odgovornost. Pot tehnično ni zahtevna, v primeru poledenele poti priporočamo pohodne dereze. Vse nadaljnje informacije o poteku poti in snežnih razmerah bodo objavljene na www.bohinjskabela.si.

Informacije: [email protected]

eXTReMe Tracker